PPD Zagreb minimalan u Bitoli, Matej Hrstić postigao četiri pogotka

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su jedva na gostovanju u Bitoli makedonski Eurofarm Rabotnik sa 28-27 (16-12) u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola skupine B SEHA lige.

Domaća momčad nijednom nije bila u vodstvu, a PPD Zagreb je najveću prednost od četiri pogotka imao u nekoliko navrata i na poluvremenu, da bi u drugom dijelu Rabotnik više puta došao na pogodak zaostatka, ali nijednom izjednačio.

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac hrvatskog prvaka sa 10 pogodaka. Četiri gola postigao je Matej Hrstić, a triput je mrežu zatresao Filip Vistorop. Ukrajinac Vladislav Ostrouško bio je najbolji strijelac domaće momčadi sa sedam golova.

Sa 15 bodova iz sedam nastupa PPD Zagreb je na trećem mjestu skupine B, iza vodećeg Telekom Veszprema sa 18 bodova i Meškov Bresta sa 15. Eurofarm Rabotnik i Metaloplastika imaju po devet bodova, a moskovski Spartak je na šestom mjestu sa tri boda.

Prve dvije momčadi iz svake od skupina izravno će se plasirati u četvrtfinale doigravanja, a preostali klubovi će igrati u osmini finala.

Do kraja prvog dijela natjecanja momčad Veselina Vujovića očekuju još tri domaće utakmice protiv Spartaka (11.12.), Telekom Veszprema (14.12.) i Meškov Bresta (16.12.).

 
index Instagram400x230 youtube