Hrvatska rapsodija u Njemačkoj se nastavlja...

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je nadomak plasmana na Olimpijske igre pobjedom 33:30 protiv Njemačke u Hannoveru.

Sada bez nastupa u Parizu može ostati samo u ludoj teoriji u kojoj bi Alžir do kraja prvo pobijedio Austriju, a onda u nedjelju i Hrvatsku s čak osam razlike.

Hrvatska je odigrala fenomenalno prvo poluvrijeme i odmah stigla u vodstvo koje je čuvala do kraja utakmice. Momčad novog izbornika Dagura Sigurdssona povela je 4:0 i kako se prvi dio bližio kraju tu je prednost samo povećavala. U jednom trenutku bilo je i sedam razlike, a na poluvrijeme se otišlo sa 16:10.

 

Fantastičan je u tom periodu bio Dominik Kuzmanović na golu Hrvatske, a odlično je funkcionirala i 5-1 obrana u kojoj su se u ulozi prednjeg igrača izmjenjivali Zvonimir Srna i Domagoj Duvnjak.

 

ŠNjemačka je u drugom poluvremenu igrala puno bolje nego u prvom te je uspjela učiniti utakmicu napetom. Renars Uscins bio je nezaustavljiv na desnom vanjskom, probudio se i Andreas Wolff na golu, no ni tako Nijemci nisu uspjeli doći Hrvatskoj na zaostatak manji od dva gola.

 

U zadnjih desetak minuta Hrvatska je ostala koncentriranija i odlučnija, a Ivan Martinović i Domagoj Duvnjak su je u tim trenucima vukli u napadu. Postizali su ključne pogotke i tako osigurali pobjedu.

 

Nakon što je Austriji zabio devet golova, danas se Martinović osam puta upisao u strijelce i tako opet bio najefikasniji igrač Hrvatske. Po pet golova zabili su Duvnjak i Mario Šoštarić. Osam pogodaka kod Njemačke je imao Renars Uscins, a pet Jannick Kohlbacher.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 18 Ožujak 2024 08:18
 
index Instagram400x230 youtube