Okupila se rukometna reprezentacija, priključio se i Ivano Pavlović nakon derbija u Banjoj Luci

Do Olimpijskih Igra u Parizu trebali bismo poletjeti na krilima mađarskog Szegeda - Marija Šoštarića i Marina Jelinića.

Njih dvojica su to dobro radili i na proteklom Euru, a sa Szegedom su izborili plasman u osminu finala Lige prvaka. Činjenica da su stalno u vrhu govori da imamo razloga vjerovati da će i u reprezentaciji biti na visokoj razini.

Šoštarić je prvi strijelac Szegeda i šesti Lige prvaka nakon grupne faze. U Njemačkoj se u siječnju pokazao kao veliki plus za ovaj sastav, Početak je bio briljantan, no kako je padala naša igra, tako je i on nestao iz fokusa.

Da se vratimo na Euro?

- Nema nekog posebnog smisla. Imali smo priliku naučiti stvari koje ne smijemo ponoviti i treba gledati pozitivno prema onom što slijedi. Uvjeren sam u naš dobra nastup i rezultat u Hannoveru.

Zadovoljni ste u Szegedu?

- Jesam, igram puno, igram dobro, nije mi teško, dapače, navikao sam igrati u jakom ritmu.

Ali niste djelovali dobro ove sezone, teško ste prošli skupinu u Ligi prvaka i to kao posljednji koji prolazi?

- Istina, nismo izgledali dobro, dosta smo oscilirali. Mislim da smo imali veliku priliku protiv Kiela napraviti drugačije, ali mi smo tu utakmicu izgubili i imamo to što imamo.

Veszprem nije loš odabir za vas?

- Istina je da njih najbolje poznajemo. Oni isto nisu briljirali, ali ove godine im ide bolje. Vidjet ćemo.

Marin Jelinić dijeli minute sa Austrijancem Sebastianom Frimmelom s kojim ćemo se sresti već na startu olimpijskih kvalifikacija u Hannoveru?

- Bit će izazov, jer nismo pokazali sve što možemo na Euru u Njemačkoj. Austrija je ozbiljan protivnik, no vjerujem u nas.

Szeged će se teško ove sezone izvući i doma i u Europi?

- Istina, Veszprem je ispred nas, ali ako smo u ovoj situaciji mogli birati najbolje da igramo s njima jer ih najbolje poznamo. Oni su favoriti, ali u tim utakmicama nema nemogućeg.

Spremaju se kod vas u Szegedu velike promjene?

- Da, iduće sezone puno će se toga promijeniti. Dolaze trener Apelgren, dolaze odlični srednjaci Smarasson, Kukić, čujem i Gottfridsson, dolazi vratar Thulin iz GOG-a, ljevak Norvežanin Rod i francuski pivot Toto. To su velike promjene, ali i sama ta činjenica govori o vrhunskim ambicijama kluba. Nas igrače takve stvari uvijek vesele – zaključio je Marin Jelinić.
Popunjavanje naše reprezentacije traje: Priključen i Ivano Pavlović

Situacija je daleko od idealne, makar Dagur Sigurdsson pokušava teoretski postaviti stvari kako bi želio uoči OI kvalifikacija. Igrači sporo ‘kapaju‘ s klupskih obveza. U subotu je Luka Cindrić odigrao domaći susret protiv Steaue koji je njegov Dinamo dobio 42:26, a iza nejga ovaj tjedan je europski susret koji su doma izgubili od portugalskog Sportinga. Filip Ivić je sa Chamberyjem gostovao kod PSG-a i izgubili su 34:33. Ivić je obranio 7 lopti. Reprezentaciji se priključio i Ivano Pavlović, srednjak Izviđača iz Ljubuškog. On je na popisu 35 igrača za OI kvalifikacije, ali u prvom navratu nije bio pozvan. Sada naknadno jest, a dolazi nakon što je njegov Izviđač u Banja Luci dobio derbi protiv Borca u BiH ligi 34:27. Pavlović je sa 10 golova bio najbolji igrač utakmice nakon koje njegov Izviđač ima 6 bodova prednosti pred drugoplasiranim Borcem na tablici.

Posljednji u ponedjeljak trebaju stići Duvnjak, Načinović i Kušan i tek nakon toga imat ćemo kompletno brojno stanje i znati s kim stvarno možemo računati u Hannoveru.

 
index Instagram400x230 youtube