Izbornik rukometne reprezentacije BiH pomnožio sve vrhunske rukometaše iz BiH s nulom

Nakon još jednog poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine na Europskom prvenstvu u Njemačkoj od kojeg su se reprezentativci BiH oprostili s posljednjeg mjesta u skupini i poraza od Gruzije rezultatom 19:22, medijima se obratio i izbornikreprezentacije Irfan Smajlagić.

“Očigledno je da imamo problema sa kontinuitetom dobrih dionica. Mislim da je glavni razlog energija. Mislim da smo odigrali dobrih 20 minuta. Međutim, nakon pražnjenja je teško da se vratimo. Definitivno imamo problema, zna se koji su. Na koji način ih anulirati, to je malo veći problem. Europski rukomet zahtjeva dvosmjernu igru i veliku potrošnju. Možemo parirati u dobrom dijelu, ali igrači i ekipa će trebati raditi na sebi”, započeo je Smajlagić..

Novinari su pitali Smajlagića o eventualnoj ostavci

“Moj status je nepromjenljiv. Moj status je uvijek isti”, odgovorio je Smajlagić.

Osvrnuo se i na budućnost reprezentacije BiH i domaćeg rukometa.

“Očigledno se moraju tražiti rješenja i povećati roster kvalitetnim igračima. Činjenica je da naša liga ne može proizvesti igrače koji mogu igrati na europskoj razini. Jedan od načina je povećati kvalitetnu domaće lige, a drugi je tražiti igrače po raznim državama, koji mogu svojom kvalitetom pružiti te usluge reprezentaciji. Dosta je kompleksan problem, što se tiče bh. rukometa. Ako ne bude jake lige i jakih klubova koji stvaraju igrače spremne da odgovore na zahtjeve protiv vrhunskih ekipa, onda je sve upitno. Zbog toga je vrlo bitno da se roster poveća i da igrači osjete šta znači igrati na toj razini”, poručio je izbornik Zmajeva, prenosi Arena Sport BiH.

 
index Instagram400x230 youtube