Stečeno iskustvo i znanje iz EL ostaje prenijeti na domaće terene

Jedini bosanskohercegovački predstavnik u EHF Europskoj ligi, ljubuški Izviđač, je zaključio svoj nastup u ovom natjecanju porazom od ekipe iz Bundeslige, Fuchse Berlin sa 34:23.

Bilo je to veliko iskustvo za mladi sastav aktualnog prvaka BiH, s obzirom da su se susretali s protivnicima top europske rukometne razine. Zabilježili su šest poraza, ali i utakmica u kojima su mogli puno naučiti i steći znanje koje će pomoći njihov rukometni razvoj. Sve to sad preostaje prenijeti na domaće rukometne terene gdje imaju zadatak pokušati obraniti titulu prvaka BiH.

U posljednjem dvoboju je domaći Fuchse Skautima suprotstavio B tim s kojim su se Skauti dobro nosili prvo poluvrijeme (16:15 za domaćine), da bi posustali u drugom. Filip Odak je u tom meču postigao 10 golova, a Ivano Pavlović 4. Za Fucshe je Tim Freihöfer postigao 6 golova, a Victor Kireev zabilježio 16 obrana.

 – Mogli smo i više povesti u prvom poluvremenu, ali onda smo napravili nekoliko tehničkih pogrešaka. Dobro smo ušli u drugo poluvrijeme, obrana je bila bolja, tempo je bio znatno bolji. I sretan sam zbog naših mladih talenata što su se uspjeli predstaviti pred brojnom publikom, rekao je trener Fuchse Jaron Siewert o igri svoje ekipe pred 3.922 gledatelja.

Nakon kratkog odmora Izviđaču slijedi zaokret k domaćem prvenstvu i nadoknada zaostalih utakmica. Prvi sljedeći meč je susret sa dobojskom Slogom u subotu (18 sati) u gostima i u okviru 11. kola Premijer lige. Sezonu će trebati završiti bez vrlo bitnih igrača Milana Vukšića i Mihaela Bebeka koji su ozlijeđeni tijekom prvog dijela natjecanja.

Prvaku BiH u prvom dijelu u goste još dolaze još Hercegovina, Krivaja i Sloboda, dok Skauti osim Sloge idu i pojačanom Konjuhu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 08 Prosinac 2023 08:53
 
index Instagram400x230 youtube