Bivši igrač Izviđača najbolji lijevi bek svijeta!

Mladi reprezentativac Srbije Miloš Kos izabran je u idealni momčad Svjetskog prvenstva za juniore u Njemačkoj i proglašen za najboljeg lijevog beka ovog natjecanja.

"Orlići" nisu uspjeli da se domognu brončane medalje na prvenstvu svijeta u Njemačkoj, nakon što su u susretu za treće mjesto poraženi od Islanda rezultatom 23:27 (13:13).

Ipak, osim velikog uspjeha mladog srpskog tima, kako je istakao izbornik Srbije Đorđe Teodorović, mnogo razloga za zadovoljstvo ima i bivši rukometaš Izviđača Miloš Kos, koji se našao u idelanoj momčadi i proglašen je najboljim lijevim bekom na Svjetskom prvenstvu.

Na juniorskom prvenstvu Kos je postigao 50 pogodaka i bio je ukupno treći strijelacprvenstva. Kos je inače iz Kozarske Dubice, a u karijeri je igrao još za Izviđač iz Ljubuškog prije nego što je došao u redove PPD Zagreba.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) izabran je Nils Lihtlajn, desni bek Nijemaca, koji su na kraju i osvojili titulu, a najbolji strijelci su bili Islanđanin Elias Elefsten i Naoki Fujisaka iz Japana sa po 55 golova.

IDEALNA MOMČAD SVJETSKOG PRVENSTVA

Vratar: David Spet (Njemačka)
Lijevo krilo: Pedro Oliveira (Portugal)
Lijevi bek: Miloš Kos (Srbija)
Srednji bek: Elijas Elefsen Skipagetu (Farski otoci)
Desni bek: Zoran Ilić (Mađarska)
Desno krilo: Kristifer Mani Jonason (Island)
Kružni napadač: Justus Fišer (Njemačka)
Obrambeni: Feliks Meler (Švedska)

 
index Instagram400x230 youtube