Mandić obranio deset lopti, Hrvatska ostali bez polufinala SP-a, a Kos odveo Srbiju dalje

Jaki Mađari, velika očekivanja. Loš početak sa 0:2, trebalo nam je pet minuta da krenemo s golom, onda smo poravnali, pa pali na 3:6 i potonuli. Tehničke greške, guranja na crtu su nas ubila, Mađari su to iskontrirali i napravili razliku.

Mi smo imali problem s vanjskim šutom, oni su to znali i to se vidjelo. No, s Matejom Mandićem na golu smo se stabilizirali, spustili na pristojnih -3 i Mađari su nas morali zaustavljati time outom. No, nisu uspjeli i golom Lisca u posljednjoj minuti prvog dijela vratili smo se na 13:13. Sada smo mi bili u transu, a Mađari u šoku. Klasičan dokaz da se nikad ne treba predavati.

Oprezniji smo bili u nastavku, makar na startu nismo briljirali, ali opet Mandić, pa serija Vulete doveli su nas u plus, no onda je mađarski vratar ušao u seriju i to zaustavio.

Kod 21:21 deset minuta prije kraja ozlijedio se odlični Vuleta, pa smo u finiš morali bez najboljeg igrača u drugom dijelu. Tu nam je stala napadačka agresivnost, imali smo potez više, gubili lopte, Mađari su otišli na +3 i tu je bio kraj nadanja o polufinalu. Šteta.

Protivnik Mađarske u polufinalu bit će Island. Islanđani su u četvrtfinalu svladali lani na Euru srebrni Portugal 32:24, no treba reći da je Portugal bio bez braće Costa koji ne igraju ovo natjecanje. Island je predvodio Gunnarsson sa 11 golova, kod Portugala je Sousa zabio 6. MI ćemo borbu za 5. mjesto otvoriti malim polufinalom protiv Portugala u subotu.

HRVATSKA - MAĐARSKA 23:28 (13:13)

BERLIN Max Schmelling hallle. Gledatelja 4.000. Suci: Karim i Rauf Gasmi (Francuska)

HRVATSKA: Kuzmanović (2+1), Mandić (9+1), Božičević, Zubac, Malin 1, Dujić 3, Car 1, Barbić, Komljenović 2, Hršak 1, Štrković, Kovačec, Raužan 7, Lisac 2, Lulić 1, Šestak 1, Vuleta 4. Izbornik Andrija Nikolić.

MAĐARSKA: Palasics (10+1), Mikler; Temesvari, Ilić 3, Pergel 1, Sztraka 3, Krakowski, Papp 4, Sisa 1, Karai 2, Onodi 5, Bence 1, Fazekas 2, Lukacs 4 (2), Ludman 2, Tarnoki. Izbornik Csaba Tombor

SEDMERCI: Hrvatska 1 (0), Mađarska 3 (2)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Šestak, Raužan), Mađarska 6 minuta (Ludman, Ilić, Temesvari)

U prvom četvrtfinalu Srbija je svladala Farske otoke 30:27. Najbolji igrač za pobjedu bio je Zagrebov Miloš Kos sa 7 pogodaka, a Kielom Skipatogu na strani Farskih otoka zabio je 9. Protivnik Srbije u polufinalu bit će pobjednik susreta Njemačka – Danska.

Poslijednja izmjena danaPetak, 30 Lipanj 2023 12:07
 
index Instagram400x230 youtube