Izviđač u Doboju osvojio jedan bod

Rukometaši dobojske Sloge i Izviđača CO odigrali su večeras neriješeno u derbiju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako su domaći rukometaši pet minuta prije kraja imali prednost od četiri gola zaostatka, boljom igrom u završnici susreta Izviđač je uspio namiriti zaostatak pa je susret okončan rezultatom 30:30 (16:15).

Od samog početka susreta igralo se ujednačeno, gol za gol, a prvi značajniju prednost od dva gola razlike domaćini su napravili tek u 22. minuti susreta kod rezultata 12:10. Ubrzo nakon toga gosti dolaze do poravnanja, da bi u 29. minuti Sloga ponovo bila na plus dva 15:13.

Ipak do kraja prvog dijela Izviđač uspijeva smanjiti zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 16:15.

Do 41. minute gosti su bili nešto kvalitetnija momčad. Potom će uslijediti serija domaće ekipe 7:2, kojom Sloga u 52. minuti dolazi do prednosti od četiri gola razlike kod rezultata 28:24.

Prednost su domaći rukometaši uspjeli sačuvati do 56. minute, a iako se činilo da će domaćini lagano privesti susret kraju, te upisati novu pobjedu, boljom igrom u završnici susreta ekipa Izviđača serijom 0:4, dolazi do poravnanja rezultata. Konačan rezultata susreta glasio je 30:30.

Najefikasniji u redovima domaćina bili su Perović Marko i Stanković Vladimir sa po sedam postignutih pogodaka dok je pet dodao Černov Gleb.

Na drugoj strani listu strijelaca predvodio je Kos Miloš sa sedam postignutih pogodaka dok je jedan manje dodao Jozinović Stjepan. Po pet pogodaka dodali su Vukšić Milan i Alilović Domagoj.

 
index Instagram400x230 youtube