Izviđač ponovno bolji od hrvatskog premijerligaša

Jučer su rukometaši Izviđača i Dubrovnika, u vremenskom intervalu od samo deset dana, odigrali svoj treći pripremni susret.

Kao i prošle nedjelje, uspješniji su bili rukometaši Izviđača, koji su došli do druge pobjede rezultatom 34:28, poluvrijeme 14:13.

Ovaj put gosti su pružili snažniji otpor tako da je završilo samo „plus šest“. Za razliku od prethodnih utakmica, kod „Skauta“ je zakazao je šut izvana, Jozinović i Primorac nisu bili raspoloženi, što je omogućilo gostima da drže rezultatski priključak, naročito u prvom poluvremenu. U drugom dijelu „Skauti“ su zaigrali efikasnije, imali su i devet pogodaka prednosti (31:22), ali su u završnici gosti uspjeli smanjiti zaostatak na šest pogodaka.

Treneri Čolina i Medić tražili su od svojih rukometaša brz rukomet, tako da je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom bilo puno trke. Bilo je dosta vratarskih obrana, lijepih pogodaka, ali i dosta pogrešaka. Za istaći je projektil Stipe Pavlovića sa desetak metara, koji je rasparao mrežu gostujućeg vratara i koji se napokon priključio momčadi, te šut i pogodak Mihaela Bebeka, dva atraktivan gola Milana „Miće“ Vukšića. Luka Bubalo je i ovaj put pokazao svoje realizatorske sposobnosti.

Najviše pogodaka u momčadi Izviđača postigao je Milan Vukšić osam, šest je postigao Luka Bubalo, Domagoj Alilović četiri, a po tri Mirko Mišetić, Ivan Miličević, Dragan Šoljić i Amir Muhović. Odličan posao obavio je Ante Grbavac s deset obrana i jednim sedmercem, dok je četiri puta bio uspješan Matej Mandić.

Kod momčadi iz Dubrovnika sedam pogodaka postigao je Lončarica, pet Bušlje, a po četiri Radić i Ratkajec.

Sljedećeg vikenda, ako sve bude išlo prema planu i programu, Izviđač očekuje završnica KUP-a, čije mjesto odigravanja nije još određeno.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Dubrovnik 34:28 (14:13)

Ljubuški, Gradska športska dvorana.
Suci: Brane Bilić i Ante Rašić (Ljubuški).

RK Izviđač CO: Grbavac (10 obrana, 1 sedmerac), Mandić (4 obrane), Vukšić 8/4, Alilović 4, Kos 1, S. Pavlović 1, Jozinović, Primorac, Šoljić 3, Mišetić 3, Bubalo 6, Miličević 3, F. Pavlović, I. Pavlović 1, Ćeško, Medić 1, Bebek 1, Muhović 3.
Trener: Toni Čolina.

RK Dubrovnik: Ševo, Janđel, Morović, Ratkajec 4, Knez 1, Bebić 1, Bušlje 5, Bevanda, Radić 4, Lončarica 7/1, Debalić 1, Gabrieri 2, Goti 3/2, Jelavić.
Trener: Zdravko Medić.

Isključenja: RK Izviđač CO 4 minuta, RK Dubrovnik 6 minuta.
Sedmerci: RK Izviđač CO 5/4, RK Dubrovnik 4/3.

 
index Instagram400x230 youtube