Stigao raspored: Mandić i društvo će na Japance tek treći dan turnira...

Napokon smo saznali raspored otvaranja Svjetskog rukometnog prvenstva 2021. čiji će domaćin biti Egipt, a ono započinje 13. siječnja.

Ipak, do utakmice naših rukometaša morat ćemo se strpjeti dva dana jer su na rasporedu tek 15. siječnja protiv Japana. Za sada nije bajno što je Stepančić operiran, ali još ima vremena do siječnja. Nek druge isprike nakon ovakvog ždrijeba Červar doista ne bi trebao imati s reprezentacijom europskih viceprvaka.

Domaćin još ne zna svog protivnika na otvaranju 13. siječnja jer će to biti jedan od pobjednika turnira Južne i Središnje Amerike. Sljedećeg dana, 14. siječnja baš 14 drugih momčadi započinje svoj put na svjetskoj smotri.

Švedska će na Češku u drugom susretu prvog kola skupine G, dok će skupinu E otvoriti Austrija i pobjednici prvenstva Sjeverne Amerike i Kariba. Upravo je drugi susret ove grupe jedan od najzanimljivijih u ovome krugu. Finalisti SP-a 2019. iz Njemačke i Danske i Francuske 2017., Norvežani, započinju svoj put upravo protiv suparnika iz finala SP-a 2017., Francuza, aktualnih nositelja brončane svjetske medalje.

Skupina F rasplesat će po egipatskom pijesku Afriku: Alžir i Maroko, prije nego li Portugal stane nasuprot Islanda na njihovom prvom SP-u od 2005. Bjelorusija i Rusija će se sastati u prvom susretu skupine H, prije nego li brončani iz 2017., naši susjedi Slovenci, zaigraju s Korejom.

Hrvati imaju lagan put

Do večeri 15. siječnja sve 32 momčadi će odraditi svoje prve korake u Egiptu, a među njima će biti i naši 'kauboji'. Hrvati će igrati drugi susret u skupini C, a protivnik će im biti Japan u dvorani Borg Al Arab u Alexandriji.

Danska će u skupini D braniti titulu aktualnih svjetskih prvaka protiv Bahreina, nakon što Argentina otvori tu skupinu protiv DR Konga. U skupini A, Njemačka će zaigrati protiv debitanata iz Urugvaja, a nakon njih će Mađari susresti Zelenortske otoke. Aktualni europski prvaci Španjolci će startati svoj put na ovome SP-u u skupini B s Brazilom što bi doista trebala biti zanimljiva utakmica, dok će se Tunis susresti s Poljskom. U skupini C, srebrni Katar iz 2015. otvorit će natjecanje protiv Angole, što će biti revanš jedne od najzanimljivijih utakmica s prošloga SP-a kada je Angola u zadnjim sekundama zabila pobjednički gol.

 
index Instagram400x230 youtube