Održan prvi sportski susret Frame Hercegovine [foto]

U svetištu sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom, održan je 1. sportski susret Frame Hercegovine.

Bio je to cjelodnevni susret mladih framaša, ispunjen različitim sadržajima, među kojima je na važnom mjestu sport, što i dolikuje mladim osobama.

Sudjelovala je 21 Frama, od kojih se njih 17 natjecalo i branilo boje svoje framaške zajednice, a ukupno se okupilo blizu 700 mladih. Natjecanje je organizirano u malom nogometu za mladiće i djevojke.

Počelo je u 10 sati misnim slavljem, koje je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni pomoćnik (asistent) Frame Hercegovine. Nakon mise se objedovalo – pite i kiflice, koje su spremile žene kućanice iz župe, te sendviči i sokovi, a potom su se u mimohodu uputili do Gradske sportske dvorane, gdje je održano uzbudljivo malonogometno nadmetanje.

Framaši su odigrali kompletan turnir, a framašice su imale šest ekipa i igrale su počasne, revijalne utakmice, no i jedni i drugi pobjednici su dobili prigodne nagrade i priznanja. Susret je završio ponovno na Humcu, gdje je upriličen koncert duhovne glazbe, a svima je podijeljen mali dar kao uspomena na prvo framaško sportsko nadmetanje i druženje.

Rezultati:

Muški:

1. Humac
2. Duvno
3. Čerin

Ženske:

1. Humac
2. Kongora
3. Čitluk

 
index Instagram400x230 youtube