Odigran 1. Međunarodni šahovski turnir za kadete “ Ljubuški Open 2024“

Proteklog vikenda u Ljubuškom je odigran 1. Međunarodni šahovski turnir za kadete “ Ljubuški Open 2024“.

Generalni pokrovitelji turnira su Grad Ljubuški, Ministarstvo financija ŽZH

Turnir je bio raspoređen u tri kategorije 2016g i mlađi,2010g i mlađi te 2014g i mlađi.Na turniru je nastupilo 69 natjecatelja a igralo se švicarskim sustavom sa tempom igre od 10 min plus 5 sekundi po potezu počevši od prvog.Glavni sudac turnira bio je Tihomir Marić.Turnir je se rejtingovao za rapid Fide rejting listu.

Predsjednik Šahovskog kluba “Kula” Ljubuški Alen Buntić je danas u hotelu “Bigeste” u Ljubuškom uručenjem cvijeća i odluke o izboru za počasnog člana Šahovskog kluba “Kula” Ljubuški Matei Musi proglasio otvorenim 1. Međunarodni šahovski turnir za kadete “Ljubuški Open 2024”.

Skupina M10 Ž10

U najmlađoj skupini M10 Ž10 nastupilo je 29 igrača.Od naših igrača imali smo Maida Hajdarevića koji je osvojio vrlo dobra 3 boda.Za svoj dobar nastup nagrađen je specijalnom nagradom.

Pobjednik skupine sa 6 osvojenih bodova je igrač iz Nevesinja Andrija Savić.Isti broj bodova kao i Andrija osvojio je dvostruki prvak Hrvatske u svojoj kategoriji igrač iz Županje Marul Juzbašić ali je zbog dodatnih kriterija završio na drugom mjestu.

Noa Juzbašić je treći sa 5,5 bodova.

U pod kategoriji do osam godina nagrađeni su : Marul Juzbašić,Ivan Anđelo Jerković i Viktor Djogo,a do 10 godina Andrija Savić,Noa Juzbašić i naš stalni sudionik kadetskih turnira u Ljubuškom Brotnjak Ivan Ćorić.

Skupina M14 Ž14

U skupini M14 Ž14 nastupilo je 27 natjecatelja i čak 7 igrača iz Ljubuškog.U ovoj skupini su se djelile nagrade za najuspješnije igrače do 12 i 14 godina.

Pobjednik skupine je Ivan Crnoja sa 6,5 osvojena boda.Vuk Brborić i Zvonimir Crnoja osvojili su po 5,5 bodova i završili nastupe na drugom i trećem mjestu.

Nagrađeni u podkategoriji U12 su Aleksandar Buha ,Ljubušak Šimun Enzo Buntić i igrač iz Širokog Brijega Josip Ćavar ,svih troje su osvojili po 5 bodova.

Mihaela Buntić je osvojila 3,5,Marijo Šaravanja i Jakov Majić 3,Lovro Šuvak,Karl David Mucić i Ante Ilić po 2 boda.

Svi naši igrači su nagrađeni specijalnim nagradama.

M18 Ž18

U najstarijoj grupi natjecalo se 13 igrača.Slađan Kujačić je suvereno sa 6,5 bodova osvojio prvo mjesto.Ljubušak Stipe Čuvalo sa 4,5 osvojena boda osvaja drugo mjesto.On je uz Šimuna jedini naš igrač koji je nagrađen redovnom nagradom.Tin Kordić je trećeplasirani.

Nagrađeni igrači u podkategoriji U16 su Roko Sršen,Vlado Pecelj i Karlo Golemac .

 
index Instagram400x230 youtube