Biciklisti povezali Humac i Međugorje

U suradnji Ureda Vlade ŽZH za europske integracije i Biciklističkog kluba Ljubuški, uz veliku podršku Franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu, protekli vikend uspješno je održana biciklistička tura posvećena kulturnoj ruti Franciscana.

Događaj je dio šireg projekta Kulturna ruta Franciscana, koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, a provode ga Ured Vlade ŽZH za europske integracije i Razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Biciklistička tura, koja je okupila zaljubljenike u biciklizam i ljubitelje kulturne baštine iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, povezala je Franjevački samostan na Humcu, sjajno kulturno i duhovno središte, s poznatim svetištem Kraljice Mira u Međugorju. Uz to, sudionici su imali priliku otkriti ljepotu prirode posjetom impozantnim slapovima Kravica.

Organizacija biciklističke ture predstavlja primjer uspješne suradnje između javnog sektora, lokalne zajednice i civilnog društva, s ciljem promocije kulturne baštine, turizma i sportskih aktivnosti. Franjevački samostan sv. Ante na Humcu bio je gostoljubivi domaćin ovog događaja, pružajući podršku ideji povezivanja vjerskih, kulturnih i prirodnih atrakcija u ovom predivnom dijelu Hercegovine, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

 
index Instagram400x230 youtube