Matej Tomić pobjednik natjecanja u preciznom slijetanju ‘Gradina 2023.’

U Krehin Gradcu, na poletištu Sv. Ivan Gradina, u organizaciji Ivana Ine Planinića i njegovih sumještana održano je treće po redu natjecanje u preciznom slijetanju paraglajderom „Gradina 2023.“.

Nastupilo je 19 natjecatelja iz BiH i Hrvatske, a održane su 3 serije polijetanja. Prvo mjesto osvojio je Matej Tomić (Ljubuški), drugo Ino Planinić (domaćin) te treće Ivica Tamburović (Vrgorac). Nagrade najboljima uručio je proslavljeni hrvatski košarkaš Zoran Zoka Planinić.

-Vrijeme nas je poslužilo i sve je proteklo u najboljem redu. Bila je to cjelodnevna fešta, natjecatelji, gosti i domaćini počeli su se okupljati već od 10 ujutro, a zabava je trajala do dugo u noć. Bilo je tu hrane i pića i izobilju (hvala kumu Grofu koji je bio za roštiljem cijeli dan). Velik broj ljudi svih uzrasta došao je podržati ovaj nesvakidašnji događaj. Osobno sam bio na dosta sličnih događaja i letio u nekim stranim zemljama, ali ovakvo zajedništvo i pozitivna energija rijetko se viđaju. Selo Krehin Gradac disalo je kao jedno. Hvala svima koji su svojim nastupom uveličali ovo natjecanje, posebno Abdulahu koji je došao čak iz Tuzle te Jasminu iz Sarajeva, kao i Kuprešacima koji redovito dolaze u naš kraj. Hvala Tomi i Vladimiru za pomoć oko suđenja i reda na poletištu. Posebnu čar ovom događaju dao je Ivan Curić iz Opuzena koji je sve prisutne iznenadio kada se sa svojim paramotorom pojavio na nebu iznad Gradca. Bila je to neviđena atrakcija, kazao je za Dnevni list Robert Hodžić, član Paragliding kluba Ljubuški.

Poletište Sv. Ivan Gradina ima velik potencijal za događaje ovog tipa. Malo brdo do kojeg vodi odlična cesta te ogromno polje za slijetanje, u budućnosti bi moglo postati itekako prepoznato. Već sada upišite u kalendar Gradinu 2024. To je događaj koji se ne propušta!

 
index Instagram400x230 youtube