Atletičarka ljubuških korijena Marija Tolj pozvana u Atletsku reprezentaciju Europe!

Europska U-23 prvakinja, ljubuških korijena Marija Tolj dobila je naime ovih dana poziv da bude u Atletsku reprezentaciji Europe u dvoboju protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Taj će se dvoboj održatiu Minsku, glavnom gradu Bjelorusije 9. i 10. rujna.

Marija će za europsku reprezentaciju boriti u disciplini bacanja diska zajedno sa Sandrom Perković, a od hrvatskih atletičara uz njih dvije poziv je dobio i bacač kugle Filip Mihajević.

Dvoboj koji će se održati na Stadionu 'Dinama' iz Minska odvijat će se tako što će u svakoj od 37 disciplina nastupiti po četiri predstavnika Europe i SAD-a . Pobjednici će dobiti po devet bodova, drugoplasirani po sedam, trećeplasirani šest itd. Ukupni zbroj bodova dati će pobjednika ovog zanimljivog i zvijezdama svjetske atletike bogatog dvoboja...

Prije toga Marija Tolj će također u društvu kreme ženskog bacanja diska nastupiti na 69. Hanžeku 03. rujna, u Zagrebu na Stadionu 'Mladosti'.

Nakon toga Mariji slijede završne pripreme za Svjetsko seniorsko prvenstvo krajem rujna i početkom listopada u Dohi , glavnog gradu Katara, gdje će zajedno sa Sandrom Perković braniti boje 'Lijepe naše'.

 
index Instagram400x230 youtube