Ljubuški Rastok i Čapljina podjelili bodove u drugom kolu Prve boćarske lige BiH

Na osnovu rezultata drugog kola Prve boćarske lige BiH, može se zaključiti da je prava šteta što će jesenska polusezona u A skupini imati samo četiri, a u B skupini svega tri kola, odnosno ukupno osam, odnosno šest kola u sezoni.

Ali takva je bila situacija, dobro je da su nakon pandemije, boćari uopće krenuli s natjecanjima. Razlog za naprijed navedenu konstataciju su rezultati kompletnog drugog kola, dvije od četiri utakmice u Čapljini i Dračevu, završene su neodlučeno, a i druge dvije su bile relativno izjednačene. Uz to na zjogove je izišlo više mladih igrača nego što je to bio slučaj u prethodnih pet sezona. Za Čapljinu je primjerice, debitirao 12-godišnji Mileno Soldo.

Velika borba vodila se u Čapljini gdje domaći protiv Rastoka, nisu potvrdili ulogu favorita, čemu je kumovala ozljeda Ante Dadića – Šampiona. Iako su Čapljinci u početku prve „ture“ u tri partije imali inicijativu, na kraju je bilo neodlučeno 4:4. Ante Juka je u pojedincu dobio Vinka Grbavca, a Nedjeljko Grbavac i Darko Šunjić u paru, gostujuću kombinaciju Nikola i Matej Zelić, 13:7. Gostujuća trojka Franjo Herceg/ Zoran Herceg/Ivan šalinović nakon početnog zaostatka, nadigrala je domaću kombinaciju Krmek/Markotić/Vukšić 9:6, dok je Danijel Kežić u krugu, bio bolji od Veselka Buntića 14:12. U drugoj „turi“ ponovo je bilo 4:4. Može se reći da je utakmicu prelomio poraz ozlijeđenog Dedića u preciznom izbijanju, od Franje Hercega 7:14. Gosti su slavili i u brzinskom izbijanju, Nikola Zelić je prema očekivanju nadigrao mladog Milenka Soldu, dok su domaćima pripali jedno precizno i štafetno izbijanje. U istom borbenom tonu nastavljena je i treća „tura“, bilo je opet 4:4. Kod domaćih slavili su Ante Juka koji je dobio sve tri pojedinačne partije, te Darko Šunjić koji je dobio dva para i štafetu, dok su ostali Čapljinci bili ispod uobičajene razine. Kod gostiju iz Prologa zasluge za bod ravnomjernije su raspoređene.

Još uzbudljivije bilo je u Dračevu, gdje je domaći sastav uspio osvojiti bod protiv Širokog koji je slovio za blagog favorita. Poslije prve trećine, akcije Dračeva loše su stajale, samo je Frano Sušić u pojedincu uspio dobiti Soldu, dok su par, trojka i krug pripali gostima. Pobjedom u oba precizna izbijanja Frano Sušić i Franjo Mustapić, su u drugoj trećini uspostavili ravnotežu. Gostima iz Širokog pripali su štafetno i brzinsko izbijanje. U zadnju trećinu ušlo se vodstvom Širokog 10:6, međutim do kraja slavila je samo gostujući par Marko i Marijo Hrkač, dok su domaći dobili trojku, pojedinca i krug.

U drugom susretu A skupine dobar otpor favoriziranim Grudama pružila je sarajevska Napredak Willa. Mladi boćari sv. Stipana koji su bili domaćini na terenu svoga suparnika Bure, uspjeli su osvojiti osam za njih velikih poena. Što više u Posušje ih je dopratilo i dvadesetak navijača, pa je za očekivati dalji rast ove ekipe koja ima veliki potencijal, samo joj nedostaje ligaško iskustvo.

Rezultati drugog kola Prve boćarske lige BiH, A skupina, Dračevo: Dračevo – Široki 12:12, Grude: Grude – Napredak Willa 15:9, slobodan Neum. Poredak, 1. Grude 2, 2. Široki 1, 3. Dračevo 1, 4. Neum 0, 5. Napredak Willa 0 bodova. B skupina, Čapljina: Čapljina – Rastok 12:12, Rastovača kod Posušja: Sv. Stipan – Bura 8:16.    Poredak, 1. Bura 4, 2. Čapljina 3, 3. Rastok 1, 4. Sv, Stipan 0 bodova.

Iduće kolo, A skupina, Široki – Grude, Neum – Dračevo, slobodna Napredak Willa. B skupina, Rastok – Sv. Stipan, Bura Čapljina.

 
index Instagram400x230 youtube