Ljubušak Adis Jakić osvojio zlato i postavio novi hrvatski rekord

Istaknuto Ljubušak Adis Jakić osvojio zlato i postavio novi hrvatski rekord

Proteklog vikenda u organizaciji Atletskog kluba “Međimurje” u Čakovcu održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u atletici za kategorije iznad 35 godina.

Ljubušak Adis Jakić, kondicijski trener Rukometnog kluba ‘Izviđač’ i višestruki europski i svjetski prvak u bodybuildingu nastupio je u sprinterskim disciplinama na 100 i 200 metera te u štafeti 4×100 metara, piše Dnevni list.

U svom prvom nastupu nakon trinaest godina izbivanja sa atletskih natjecanja, u utrci na 100 metara osvojio se drugo mjesto iza dvostrukog olimpijca i rekordera Hrvatske na 60 metara Mate Mezulića.

U utrci na 200 metara Adis je osvojio prvo mjesto, te je ujedno istrčao drugi najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj u kategoriji M35.

U posljednjoj disciplini natjecanja, štafetnoj utrci 4×100 metara, u sastavu Marko Lajtman, Mate Mezulić, Zoran Mandić i Adis Jakić oboren je državni rekord Hrvatske za jednu sekundu koji je stajao punih osam godina.

“Atletika je moja prva ljubav, ne prođu dva dana da ne posjetim atletsku stazu. Jednostavno uživam svakodnevno trenirati i dovoditi svoje tijelo do krajnjih granica. Sport je moj život. Još uvijek sanjam velike sportske uspjehe. Cilj mi je upisati svoje ime kao sportaša i kao trenera u povijest svoga grada, države i naravno svijeta. Mladim sportašima uvijek govorim da je sve moguće postići uz potpunu posvećenost i ako znamo šta radimo. Vratio sam se ozbiljnim atletskim treninzima tek tri mjeseca prije ovog prvenstva. Trenirao sam dva puta na dan po tri sata. Preko dana trkački trening na stazi a u večernjim satima trening snage u teretani. Nastojao sam se maksimalno spremiti u relativno kratkom vremenskom periodu i ono što je najvažnije je da sam uspio ostvariti zacrtani cilj – cilj sa kojim sam se svakoga dana budio i sa kojim sam tonuo u san a to je da postanem jedan od najbržih-najtežih sprintera u Hrvatskoj!”

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 10 Rujan 2020 09:55
 
index Instagram400x230 youtube