Ivan Bebek najbolji sudac po izboru Hrvatske udruge Nogometnih sindikata

Ivan Bebek dobio je posebna priznanja struke u izboru Hrvatske udruge Nogometnih sindikat (HUNS). Na svečanosti u Opatiji nagradu za najboljeg suca HT Prve lige primio je Ivan Bebek. Bebeku je nagradu uručio Ćiro Blažević.

Hrvatski nogometni sudac  Ivan Bebek, rođen je u Ljubuškom, a živi u Rijeci.  On prvi hrvatski sudac koji je sudio na nekom velikom međunarodnom natjecanju.

Najbolji hrvatski sudac i trenutno jedini hrvatski sudac koji sudi utakmice najelitnijeg klupskog natjecanja u Europi – Ligu prvaka. Do sada je sudio dvoboje Lazio – Werder (u sezoni 07./08.) i Bordeaux – Cluj (08./09.). U sezoni 2013./14. sudio je dvoboj nokaut-faze između PSG-a i Bayer Leverkusena.

Prvi je hrvatski sudac koji je bio na Europskom nogometnom prvenstvu 2008 i to kao četvrti sudac. Bio je uvršten među 14 europskih sudaca predloženih za suđenje na SP u Južnoj Africi 2010. Sudio je i četiri utakmice na Svjetskom prvenstvu do 17 godina 2007. u Južnoj Koreji i tri utakmice na Svjetskom prvenstvu do 20 godina 2009. u Egiptu te po dvije utakmice na Europskom prvenstvu do 19 godina 2006. u Poljskoj , Europskom prvenstvu do 21 godine 2013. u Izraelu i Svjetskom prvenstvu do 20 godina na Novom Zelandu.

Do sada je u Prvoj HNL sudio 142 utakmice, kao i 12 susreta Lige prvaka te 38 susreta Europske lige. U više navrata sudio i izlučne utakmice za Svjetsko prvenstvo između europskih momčadi (Europske kvalifikacije), kao i izlučne susrete za plasman na Europsko prvenstvo.

 
index Instagram400x230 youtube