Ždrijeb Euro 2020: Hrvatska čeka skupine i raspored utakmica

U subotu ćemo saznati s kime će Hrvatska reprezentaciji igrati u skupini na Euru 2020. godine. Ždrijeb počinje u 18 sati u Bukureštu, jednom od 12 gradova domaćina ovog neobičnog Eura. U kvalifikacijama smo dobili 20 sudionika EP-a, a još četiri saznat ćemo u ožujku, kada se igraju finalni turniri u Ligi nacija.

Kao što smo već pisali, ždrijeb je zbog svega dosta kompliciran. Trebaju se uskladiti mnoge stvari, od toga da domaćini koje su izborili Euro igraju u skupinama čiji su domaćini njihovi gradovi do biranja po skupinama iz četiri jakosne skupine.

U skupini B znamo gotovo sve

U ovom poludirigiranom ždrijebu već sad znamo neke stvari, a najviše je toga poznato u skupinu B, u kojoj moraju igrati dva domaćina (Rusija i Danska) te iz prve jakosne skupine Belgija koja jedina može biti izvučena u tu skupinu (Ukrajina ne može zbog političke situacije biti izvučena iz prvog pota s Rusijom). Također, iz četvrte jakosne skupine u ovu skupinu može mogu biti izvučeni samo Wales ili Finska.

Hrvatska zna s kime ne može

Hrvatska se nalazi u drugoj jakosnoj skupini i zbog toga već sada znamo da ne može biti izvučena u skupinu B i C, koje su već popunjene reprezentacijom iz druge jakosne skupine. To će se sigurno svidjeti hrvatskim navijačima jer neće morati putovati na sjever Europe.

Već sada znamo s kojim reprezentacijama Hrvatska sigurno neće igrati. To su reprezentacije iz 2. jakosne skupine te reprezentacije iz spomenutih skupine B i C (Belgija, Danska i Ukrajina).

Četiri dodatna sudionika iz Lige nacija

Nakon što je obavljen ždrijeb turnira Lige nacija, saznali smo i kako u grupu D može iz 4. jakosne skupine ići samo pobjednik turnira Lige C. U skupinu E iz 4. jakosne skupine može ići samo pobjednik turnira Lige B, dok u skupinu C i F mogu ići pobjednici turnira Liga A i D.

Točnije, ako Bugarska, Mađarska ili Island osvoje turnir Lige A, igrat će na Euru u skupinii F. U tom slučaju pobjednik u Ligi D ide na Euru u grupu C. Ako Rumunjska osvoji turnir Lige A, igrat će u skupini C gdje je domaćin Bukurešt, a pobjednik turnira Lige D sukladno tome na Euru ide u skupinu F.

Grupe Eura (ono što je poznato)

Skupina A (Rim i Baku): Italija (1), ……..(2), ……..(3), Wales ili Finska (4)

Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Belgija (1), Rusija (2), Danska (3), Wales ili Finska (4)

Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina (1), Nizozemska (2), …..…(3), pobjednik Lige A/D (4)

Skupina D (London i Glasgow): Engleska (1), ………(2), ….….(3), pobjednik Lige C (4)

Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska (1),………(2), ………(3), pobjednik Lige B (4)

Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka (1), …….(2), ………(3), pobjednik Lige D/A (4)

Jakosne skupine na ždrijebu:

  1. jakosna skupina: Italija, Belgija, Španjolska, Engleska, Njemačka, Ukrajina
  2. jakosna skupina: Francuska, Hrvatska, Poljska, Švicarska, Nizozemska, Rusija
  3. jakosna skupina: Portugal, Turska, Danska, Austrija, Švedska, Češka
  4. jakosna skupina: Finska, Wales + četiri pobjednika turnira Lige nacija
Poslijednja izmjena danaPetak, 29 Studeni 2019 08:04
 
index Instagram400x230 youtube