Ivan Šunjić i Željko Bulić, članovi Udruge "Uvijek Vjerni" promicatelji Hercegovine i Ljubuškog [video]

Nogometna reprezentacija Hrvatske imala je nedavno na prepunom Poljudu protiv Mađarske veličanstvenu navijačku podršku, a za to su između ostalog zaslužni i brojni navijači iz Hercegovine, među njima oko tisuću Ljubušaka.

U jednom trenutku Poljud je zapjevao kultnu pjesmu svih Hercegovaca, orilo se stadionom "Ne dam te nikom majko Hercegovino", a za prekrasne prizore iz Splita zasluge u prvom redu idu organizatorima iz Udruge "Uvijek Vjerni" u čijoj organizaciji je velik broj Hercegovaca stigao u Split.

Među njima se posebno ističu Ivan Šunjić i Željko Bulić. Ivana Šunjića znaju gotovo svi Ljubušaci, posebno članovi Udruge "Uvijek vjerni".

O Željku Buliću znamo puno manje, ali svi Ljubušaci koji su bili u Splitu na utakmici dobro su ga upoznali, kao jednog od onih koji je predvodio navijačko navijanje prije utakmice na prostoru ispred Poljuda, tijekom utakmice, i ponovo nakon utakmice ispred Poljudskog stadiona.

Bulić je rođen u Metkoviću 09.09.1974., porijeklom je iz Ljubuškog, a nedavno je imenovan za prvog dopredsjednika krovne Udruge "Uvijek vjerni".

Naime, Željko je nakon povijesnog uspjeha hrvatske reprezentacije u Rusiji napravio projekt "Hrvatska navijačka karavana" i početkom ove godine prezentirao ga Udruzi "Uvijek vjerni".

Skupština i predsjednik Udruge su prepoznali kvalitetu projekta, kao i dobre namjere, navijača i organizatorske sposobnosti u Željku, te je imenovan za voditelja projekta.

Odmah je okupio tim ljudi s ciljem da se Udruga "Uvijek vjerni" promovira kroz korektno i iskreno navijanje, te je počeo na građenju pozitivnih odnosa sa HNS-om, članstvom Udruge i lokalnim zajednicama, sve u cilju stvaranja nacionalnog jedinstva u navijanju za hrvatsku reprezentaciju, bez obzira za koji se klub u Hrvatskoj navija.

Veliki uspjeh bilo je navijanje na Poljudu.

U akciji "Poljud" svi članovi su dobili gratis službene majice i ulaznice na vrijeme, u Split su dovedeni glazbeni orkestar iz Sinja, mini orkestar Herceg-Bosne i Lađari iz Neretve, a sve ostalo je povijest.

"Naša pobjeda je objava u Indexu da "Split i Poljud grme; Nedam te nikom majko Hercegovino", ističe Bulić.

Inače, Bulić uvijek s ponosom ističe ljubuško podrijetlo, majka mu je od Dugandžića iz Pregrađa, a otac Franjo iz Grabova Vrila.

Promicatelj je Hercegovine, od rođenja zaljubljenik u Hercegovinu i ljubuški kraj i ljude ovog kraja i ambasador Ljubuškog svugdje u svijetu.

Često dolazi u svoju rodnu kuću u Vitini i organizirano dovodi karavane turista u naš kraj.

Ovaj diplomirani pravnik trenutno je direktor u koncernu Agram, točnije izvršni direktor podružnice Agram-life osiguranja d.d. u Zagrebu, a uvijek ističe tvrtku u kojoj radi i Euroherc u kojem je proveo pola svog života.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 16 Listopad 2019 18:14
 
index Instagram400x230 youtube