Godinu dana od najvećeg uspjeha sporta u Hrvata

Prije točno godinu dana, 15. srpnja 2018. godine, hrvatska reprezentacija predvođena najboljim nogometašem Svjetskog prvenstva Lukom Modrićem, igrala je finalnu utakmicu SP-a.

Tog dana briljantno ljeto nije ispunjeno posloženom posljednjom kockicom savršenog mozaika. U finalu je više sreće, snage i spretnosti imala Francuska koja je pobijedila 4:2, ali unatoč tome za svakog hrvatskog navijača tog je 15. srpnja zaokružena savršena ruska ljetna priča hrvatskih nogometaša.

Vatreni i izbornik Zlatko Dalić sa svojim stožerom ostvarili su najveći uspjeh hrvatskog nogometa u povijesti. Iako su prolazili kroz kvalifikacijske oluje te čak bili na rubu toga hoće li uopće ugledati Svjetsko prvenstvo, na velikoj sceni svakoga su "oborili s nogu", pogotovo svojom borbenošću i konstantnom vjerom u sebe da se može ostvariti nešto veliko.

U skupini su Modrić, Rakitić i društvo rušili prepreku po prepreku. Prvo Nigeriju (2:0) pa u sjajnoj partiji moćnu Argentinu (3:0) i na kraju Island (2:1).

Uslijedila je potom nokaut faza gdje je svaka utakmica pričala novu jedinstvenu priču. Od strašne borbe i iscrpljujućih napora protiv Danaca gdje se na kraju u junaka uzdignuo vratar Subašić, do duela protiv domaćina gdje je prvo vodila Rusija pa Hrvatska i opet je sve završilo lutrijom jedanaesteraca gdje je Hrvatsku Rakitić, čovjek čeličnih živaca, odveo do polufinala.

I na korak do finala Hrvatska je ponovno bila u rezultatskom minusu (protiv Engleske), ali vatreni duh ni tada nije bio ugašen. Perišić i Mandžukić zabili su za veliki finalni dvoboj protiv Francuza tog 15. srpnja, točno prije godinu dana.

Osvojili su Vatreni srebro i potom se baš kao pravi pobjednici vratili u domovinu gdje su na stotine tisuće navijača, u svakom kutku države, zapravo slavili veliku pobjedu tog zlatnog ruskog ljeta.

 
index Instagram400x230 youtube