Dalić mijenja sastav: Imamo nekih dugova prema Francuskoj

Hrvatski nogometaši u srijedu od 20:45 na Maksimiru igraju sa svjetskim prvacima Francuzima, a dan uoči dvoboja na konferenciji za novinare najavili su ga izbornik Zlatko Dalić i Dejan Lovren.

Dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu, baš smo danas razgovarali o tome. Ovo je najteža utakmica u ovom ciklusu, u njoj ne smijemo griješiti ni biti u “crnoj rupi” kao što smo bili protiv Šveđana, Francuzi sve kažnjavaju.

Moramo imati puno više discipline i puno više trke te paziti na pogreške. Straha nema, zašto bi ga bilo? Igramo pred svojom publikom. Malo smo umorni, isto kao i oni, ali ovo je prilika za revanš, rekao je u uvodu hrvatski izbornik te nastavio:

Imamo nekih dugova prema Francuzima, dvaput smo bili blizu, dvaput smo izgubili čisto i zasluženo jer smo previše griješili. Nama se dešavaju golovi protiv Francuza s viškom igrača u skoku. To su sitnice koje velike ekipe kao što je Francuska uvijek kažnjavaju. Možda Švicarci i Šveđani neće tako nešto kazniti, ali Francuzi itekako hoće. Baš sam to rekao igračima na današnjem sastanku. Bit će opasno kad je lopta u našem posjedu. To je malo čudno, ali tu su oni najjači, u pritisku kad uzmu loptu.

Dalić je, kako piše HRT, najavio i tri-četiri nova igrača u odnosu na prethodne utakmice:

Moramo se drugačije organizirati jer ne bi htio da se netko sad ozlijedi jer je igrao previše, pa će umjesto Brozovića konkurirati Badelj, Kovačić i Rog. I Brekalo je igrao dosta utakmica, Melnjak također, to su igrači koje sutra moramo poštedjeti i dati priliku drugim igračima. Uvest ćemo tri, četiri svježa igrača, ali nećemo pasti. Što se tiče Kramarića, on će danas vidjeti u kakvom je stanju.

Nakon što je protiv Švedske dohvatila prvu pobjedu u novoj sezoni Lige nacija, hrvatska reprezentacija u četvrtom kolu želi doći do prve pobjede nad Francuskom, čime bi praktički osigurala ostanak u elitnoj skupini Lige nacija.

 
index Instagram400x230 youtube