PSG nadmoćno do svog prvog finala u Ligi prvaka

Nogometaši PSG-a prvi su finalisti ovogodišnje Lige prvaka. Parižani su do svog prvog finala stigli svladavši RB Leipzig s 3:0 na praznom stadionu Luz u Lisabonu.

Junak susreta bio je Angel Di Maria, strijelac i dvostruki asistent.

Parižani su poveli u 13. minuti golom Marquinhosa, na 2:0 je povisio Di Maria u 43. minuti, a konačnih 3:0 postavio je Juan Bernat u 56. minuti.

U drugom polufinalu Lige prvaka u srijedu slijedi novi njemačko-francuski dvoboj. Bayern igra protiv Lyona, a taj dvoboj moći ćete pratiti u prijenosu na našem Drugom programu.

Dvije dobre prilike za Parižane na otvaranju susreta. Najprije je Neymar u šestoj minuti pogodio desnu stativu, a dvije minute poslije poništen je gol Kyliana Mbappéa jer je sudac vidio igranje rukom. U 13. minuti PSG dolazi do vodstva, a u strijelce se upisuje Marquinhos. Slobodni je udarac izveo Angel Di Maria, a Marquinhos proslijedio loptu glavom u mrežu za vodstvo 1:0. Šesti je to gol Marquinhosa u Ligi prvaka, četvrti glavom.

Prva ozbiljnija prilika njemačke momčadi u 25. minuti. Yussuf Poulsen je snažno pucao unutar šesnaesterca, lopta je otišla tik pokraj desne stative.

Raspoloženi Neymar u 35. minuti je iz dalekometnog slobodnjaka drugi put na utakmici pogodio stativu. U samoj završnici prvog dijela PSG je povećao vodstvo. Pogodak u 43. minuti za 2:0 postigao je Di Maria na asistenciju Neymara. Već u sljedećoj minuti Neymar šalje loptu pokraj desne stative.

Trener RB Leipziga napravio je dvije izmjene na poluvremenu. Izašli su bivši Dinamovac Dani Olmo i Christopher Nkunku, a u igri su Patrik Schick i Emil Forsberg. Osvježena njemačka momčad agresivnije je ušla u nastavak dvoboja, obrana PSG-a zasad je sigurna.

U 56. minuti Parižani odlaze na tri gola prednosti. Strijelac za 3:0 je Juan Bernat, a Di Maria je upisao drugu asistenciju na utakmici, uz postignuti gol.

Trener RB Leipziga Julian Nagelsmann radi treću izmjenu, u igru je u 64. minuti umjesto Konrada Laimera ušao Marcel Halstenberg, no njegova je momčad i dalje bez prave prilike.

Nova dobra prilika za PSG u 72. minuti. Udarac Mbappéa obranio je vratar Peter Gulácsi. U 86. minuti igru je napustio Mbappé, a minutu poslije zamijenjen je i Di Maria.

 
index Instagram400x230 youtube