U hercegovačkom derbiju Široki bolji od Zrinjskog

Blizu 2500 gledatelja došlo je pogledati hercegovački košarkaški derbi na Pecari gdje su u sklopu osmog kola Lige 6 snage odmjerili HKK Široki i HŠK Zrinjski.

Odlična atmosfera i dinamična košarka obilježili su ovaj susjedski susret. .

Košarkaši Širokog otvorili su susret u prvih nekoliko minuta sa bodovnom prednosti, dok su gosti upoznavali parket i kome loptu dodati, ali uspjeli su na kraju prve četvrtine izvući četiri koša zaostatka, tako da je one završila 21:17.

Druga četvrtina domaće navijače diže na noge i dvorana postaje prava “navijačke arena”. Domaćini ne posustaju tako lako i traje borba za svaku loptu i šut s obje strane, ali rezultat je i dalje na strani Širokog i na odmor se odlazi vodstvom od 45:40.

Nakon kraćeg odmora igrača i navijača, kreće se s još žešćim ritmom gdje Široki na kraju treće četvrtine uspijeva nadigrati Zrinjski i dolazi do dvocifrene prednosti 68:58.

Posljednja četvrtina tribine na nogama, navijači poimenice pozdravljaju igrače, pjesme za pjesmom se ore s obje strane dvorane, koš za košem, akcija za akcijom, kao da je utakmice tek krenula i na kraju još veća prednost domaćina od 91:75 za potpuni potop ekipe Zrinjskog.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Dario Drežnjak sa 24 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Kod gostiju je najbolji bio Aleksandar Todorović sa 15 poena, 2 skoka i asistencijom.

 
index Instagram400x230 youtube