Ljubušak novi košarkaš Dubrovnika

Dragan Džajić je novi košarkaš Dubrovnika. Rođen je u Splitu 15. srpnja 2000. godine. Inače je iz Ljubuškog gdje je i počeo karijeru.

Nakon što je prošao sve mlađe uzrasne selekcije Hrvatskog košarkaškog kluba Ljubuški, 2019. godine preselio je u Zrinjski iz Mostara. Nosio je dres i Vrijednosnica Osijek, a prošlu sezonu ponovno nastupao za mostarski klub.

Džajić igra na poziciji beka, visok je 193 centimetra. Protekle sezone u BH prvenstvu 8,95 koševa, 2,72 skoka, te asistencija po utakmici. Igrao je u prosjeku 21 minutu. Džajić je bio pozivan od Hrvatskog košarkaškog saveza na okupljanja reprezentacije do 15, pa do 16 godina...

Nekim BH medijima Džajić je bio zanimljiv jer je imenjak i prezimenjak legendarnog nogometaša beogradske Crvene zvezde i reprezentacije bivše države, a kad bi to bila tema razgovora novi član Košarkaškog kluba Dubrovnik je uvijek isticao kako je on iz Ljubuškog, rođen u Splitu, kako u nogometu navija za splitskog Hajduka.

Dubrovnik je prošle sezone napravio veliki korak naprijed, vratio se u najveći rang, HT Premijer ligu, te odmah krenuo slagati momčad. Prvo su kapetan Ivan Vodopija, Petar Dubelj, Lovre Klarić, te braća Vujičić, Filip i Jakov, produžili suradnju. Potom je uprava na čelu s Božom Koprivicom dogovoren ostanak Javona Levija, a zatim objavljeno kako će Dubrovnik imati dva Amerikanca iduće sezone. Novi igrač je Roderick Smith, centar, visok je 204 centimetra. Plus, dodao je trener Dubrovnika Ivan Perinčić kako Gvidu Guštinu, Petru Mioviću i Matiji Zoriću nije istekao ugovor, te će i oni krenuti s pripremama za koji dan. 

Nedavno je objavljeno kako je stigao Tomislav Cvitković, 25-godišnji, 206 centimetara visoki centar, koji je prošle sezone igrao u najvećem rangu u dresu zagrebačkog Dinama. Danas se opet oglasio Dubrovnik, Darko Kunce je potvrdio kako je stigao Dragan Džajić.

Dubrovnik novu sezonu otvara kod kuće protiv Zaboka (utakmice 1. kola igraju se 29. i 30. rujna, te 1. listopada)...

 
index Instagram400x230 youtube