NBA: Los Angeles Lakers osvojili 17. naslov prvaka

Los Angeles Lakersi novi su prvaci NBA lige. Oni su u noći s nedjelje na ponedjeljak po hrvatskom vremenu pod balonom u Orlandu, u šestoj utakmici finala, pobijedili Miami Heat rezultatom 106:93 i tako osvojili svoj ukupno 17. naslov prvaka u povijesti.

LeBron James ostvario je prvi triple-double u ovogodišnjem finalu i zaslužio nagradu za MVP-ja finala, četvrti put za četvrti prsten u karijeri.

Lakersima je pak ovo 17. naslov prvaka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, kojim su se izjednačili s velikim rivalom Boston Celticsima kao najtrofejnija franšiza u povijesti. Ta su dva kluba osvojila 34 od ukupno 74 prvenstva…

Posljednju titulu Lakersi osvojili 2010. upravo protiv Bostona

Posljednju titulu prije ove Lakersi su osvojili 2010. upravo protiv Bostona. Celticsi su svoj posljednji naslov uzeli 2008. u finalu protiv Lakersa. Tada je njihov startni playmaker bio Rajon Rondo, koji je sad postao prvi igrač s prstenom u Bostonu i u Lakersima ikad. Miamiju je ovo bilo šesto finale, a prvo nakon LeBronova odlaska 2014. Iz tih šest finala imaju tri titule.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 12 Listopad 2020 08:27
 
index Instagram400x230 youtube