David Mandić: Reprezentativni dio sezone je nešto najljepše što mi se dogodilo

Iako će stanka u rukometnom sportu zbog pandemije korona virusa biti duga, pozitivan pomak su ostvarili sportaši u susjednoj Hrvatskoj gdje su nadležne institucije uz određene naputke dozvolile trening na otvorenom.

Treninzi u mini grupama

Tako su rukometaši Zagreba 28. travnja krenuli s radom u malim grupama od po četiri igrača, a treninzi su isključivo kondicijske prirode. Igrači se ipak nadaju skorom povratku u dvoranu.

 – Radimo na vanjskim terenima, moramo imati razmak, držati distancu i treniramo po četvorica u grupi, govori Ljubušak u dresu Zagreba, David Mandić.

 – Bitno je da više nismo stalno kući, da treniramo zajedno. Lijepa je promjena nakon ovoga što nas je zadesilo. Nekima je ovo dobro došlo da saniraju ozljede, a drugima još teže ako su u međuvremenu ostali bez klubova, dodao je.

Pandemija je puno utjecala na sport, a rukometaši su to već osjetili na svojoj koži.

 – Klub nam je ponudio da smanji plate za 50 posto na četiri mjeseca, a svi mi smo pristali pomoći i izići ususret, pojašnjava Mandić.

Na spomenuti način će Zagrebaši trenirati do 1. lipnja kad slijedi odmor.

 – Nadam se da ću tad moći u Ljubuški. Jedva čekam vidjeti svoje roditelje. Morat ću i odgoditi svadbu koja je bila planirana za kraj lipnja. Ali sad je važno da smo svi zdravi i živi, a vidim i da se broj zaraženih smanjuje, tako da se nadam da će ovo uskoro proći, priča Mandić.

I dalje u usponu

Godina mu je odlično počela, u reprezentativnom dresu Hrvatske je na Europskom prvenstvu bio prvo lijevo krilo kod izbornika Line Červara. Pred turnir je isticao da zbog toga osjeća pritisak, u sastavu više nije bilo iskusnog Manuela Štrleka.

 – Taj reprezentativni dio je nešto najljepše što mi se dogodilo. Osim tog poraza u finalu.. Međutim stalno smo igrali sa 7-8 igrača, izmorili se protiv Norveške i to je bio veliki hendikep za nas. Mislim da su i suci neke situacije mogli dosuditi drukčije, posebno probijanje Aguinagaldea protiv Mamića, ali život ide dalje, osvrt je Mandića.

Klupska sezona za rukometaše Zagreba je zaključena, osim što bi u rujnu možda mogli igrati završnicu SEHA lige. Taj dio nije prošao jednako dobro kao reprezentativni.

 – Nismo imali desnog beka i loše smo krenuli u Ligu prvaka gdje smo htjeli osminu finala, ali smo ispali. Mislim da smo mogli bolje.

On je kao pojedinac ipak i dalje u usponu i ne može biti nezadovoljan.

 – Za mene osobno je sezona bila bolja nego prošla, dobra sam igrao, pogotovo na Euru. Imao sam minutažu, ostajao sam sam na toj poziciji, bilo je jako dobro. Bilo je malo pritiska jer sam bio među najmlađima, ali krenulo je super, opustio sam se, a pomogli su mi stariji igrači, ističe Mandić koji se osvrnuo i na svoje najbolje utakmice sezone:

 – Od klupskih utakmica je to bio meč u Parizu protiv PSG-a i u Flensburgu protiv Flensburga, dok bi u dresu reprezentacije izdvojio susret protiv Norveške, pogotovo u fazi obrane, zaključio je David Mandić.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 10 Svi 2020 14:01
 
index Instagram400x230 youtube