Zdravko Mamić o boravku u Hercegovini, optužnici, Međugorju i vjeri

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić bio je poseban gost na “Plavoj noći” koju tradicionalno organizira NK Široki Brijeg.

U razgovoru za portal Jabuka.tv Mamić se dotakao mnogih tema počevši od boravka u Hercegovini, optužnice, Međugorja i vjere.

Lijepo je vidjeti stare prijatelje. Ja uvijek rado dolazim u Široki i ta spona između Širokog i Zagreba te NK Široki i Dinama je vječna. Imamo suradnju koja traje više desetljeća. Pratim rezultate Širokog, veselim se njegovom uspjehu, pomažem na osobnoj razini i tako će biti i u budućnosti. Što se tiče mog uključivanja u Široki ili bilo koji sportski klub to ne dolazi u obzir, kazao je Mamić.

Mirniji i bolji čovjek u Hercegovini

Govoreći o boravku u Hercegovini Mamić ističe kako se odlično osjeća u Hercgovini gdje je jako dobro primljen.

Ja ovaj mentalitet jako dobro poznajem. Prekrasna je klima, dobra je hrana, ljudi su srdačni, ističe Mamić dodajući kako je Međugorje mjesto s dodatnom vrijednošću.

Tamo doista vlada jedan mir i ja sam se uklopio u taj ambijent. Na mene je sve to djelovalo. Mislim da sam mirniji i bolji čovjek nego što sam došao ovamo, dodao je Mamić.

Situacija sa zakonom u BiH čista, presuda čisto politička

Nemam problema što se tiče zakona u BiH. Moja situacija je čista. Tu je stav jasno zauzet. Čekam svoju situaciju koja će se odlučivati u Zagrebu na Vrhovnom sudu. To bismo trebali očekivati vrlo brzo. Oni nemaju nikakvih obveznih rokova kada će to napraviti, govori Mamić u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Svojevremeno je Mamić izjavio kako je morao otići u BiH kako bi dobio priliku dokazati svima da je nevin.

To je Božje proviđenje da sam došao u BiH, u malo Međugorje, ali veliko po duši i značaju. Ovdje imam mogućnost da se borim za svoje mjesto, ne iz pozicije pritvorenika. Baš me zanima što će dušebrižnici reći kada me proglase nevinim, kazao je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić ističući kako u Hercegovini živi kao da će tu živjeti do smrt.

Često u molitvi, na Brdu ukazanja, na Širokom Brijegu

Bio sam vjernik i prije i to onaj praktični. Sad sam bolji jer sam u mjestu duhovnosti. Vrlo često sam u molitvi u stanu, u crkvi, na Brdu ukazanja. Često dođem i ovdje na Široki Brijeg na svetu misu. Mislim da sam bolji suprug, bolji otac. Jednostavno imam više vremena za one vrijednosti koje su prave, kazao je Mamić dodajući kako se često kroz svakodnevni život zaborave temeljne prave vrijednosti.

Siguran sam da mi sve ovo pomaže izgraditi se kao osoba. Da nije ovoga moja bi situacija bila kompliciranija. Ovako sam u izvanrednom stanju. Ne postoji ni jedan trening ili meditacija koji imaju takvu snagu kao što je snaga molitve. Osjetio sam to i o tome mogu svjedočiti satima i danima. Kad sve izgubiš i kad te sve nevolje stignu onda se uhvatiš za Boga i s njim kroz molitvu komuniciraš, zaključio je Zdravko Mamić dodajući kako se istinski mora biti predan u molitvi, ali i u svemu ostalom.

Pored Zdravka Mamića poseban gost “Plave noći” bio je i čelnik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović.

 
index Instagram400x230 youtube