Mario Bjeliš: Igrači se moraju pod hitno “razbuditi”

Iza ljubuškog Izviđača je mjesec dana priprema, a poslije uvodnog dijela u kojem su tjedan dana proveli i na Kupresu, su odigrali sedam pripremnih utakmica.

Tri su odigrali na turniru u Trebinju, a četiri na turniru u Doboju te skupili jednu pobjedu i šest poraza. Protivnici su ipak bili dosta jaki, posebno u Doboju, dok su turnir u Trebinju igrali u jako ranoj fazi priprema. Postignuti su sljedeći rezultati (Trebinje): Metaloplastika 21:29, Butan Plin Izola 26:27, Leotar 28:23; (Doboj): Tatran 16:34, Vojvodina 22:27, C’Chartres 22:32, Beijing Sport University 24:25.

Turnir u Trebinju je došao poslije jednog – dva treninga s loptom i nije mjerilo, to su bile tri utakmice u jako kratkom periodu. Ne bih se previše osvrtao na to. S druge strane ovaj turnir u Doboju je pokazao da igrači pod hitno moraju mijenjati neke stvari, kaže trener Skauta Mario Bjeliš.

Izviđač je imao jako tešku skupinu, ali se u takvoj konkurenciji očekivao drukčiji pristup igrača.

Ne mogu biti zadovoljan ukupno turnirom, pogotovo zadnjom utakmicom protiv Kineza, a najviše zbog odnosa prema igri. Nastojali smo da svi dobiju svoju minutažu i šansu, ali ipak se igrači moraju pod hitno “razbuditi”, zaboraviti titulu od lani i okrenuti se novoj sezoni. Izgleda da su neki igrači poletjeli s tom titulom, još se nisu probudili. S druge strane novi članovi se moraju što prije prilagoditi sistemu igre i više se truditi na treninzima i utakmicama, poručio je Bjeliš.

Novaci će, kaže, morati više pokazati kako bi se nametnuli.

Moraju shvatiti da su došli u klub koji uvijek ide na trofeje, ipak smo dvije godine zaredom prvaci BiH. Moraju “napraviti klik” u svojim glavama da je ovo ipak drukčije, da nije svejedno hoćeš li biti prvi, treći peti ili dvanaesti na kraju.

Neki još nisu ni potpuno spremni.

Draganu Šoljiću za povratak poslije ozljede i stanke od godinu dana treba puno vremena, Josip Buljubašić nije ni igrao puno u Doboju zbog manje ozljede skočnog zgloba. Ipak ukupno mora biti više želje i truda. Sigurno nećemo davati sto prilika i vidjet ćemo što će biti s kadrom, zaključio je Mario Bjeliš. Er.B.

Spremamo se kao da liga počinje 14. rujna

Za Skaute slijede nova dva pripremna turnira. Prvi je na rasporedu sljedećeg vikenda kad igraju u Splitu gdje će osim domaćina nastupiti Kaštela, Solin i Izviđač, potom vikend poslije na turniru u Kaštelima.

Pripremamo se kao da liga počinje 14. rujna i kao da igramo s Lokomotivom iz Brčkog, što je dugo putovanje i težak protivnik. Ali što će biti i hoćemo li igrati, to je pitanje za upravu kluba, rekao je Mario Bjeliš.

Podsjećamo UO RSBiH je bez kvoruma, sa 7 od minimalno potrebnih 10 članova, nedavno u Doboju obavio ždrijebanje natjecateljskih brojeva Premijer lige i usvojio propozicije natjecanja, a nakon čega je praktički dodatno produbljena kriza unutar kompletne bh. rukometne organizacije.

Došli – otišli

Prinove Izviđača ovog ljeta su: Marko Buntić iz Metkovića, Josip Buljubašić (Bešiktaš), Stjepan Jozinović i Amir Muhović (vratili se sa posudbe iz Konjuha), Ante Grbavac, povratnik iz Zrinjskog. Klub je priključio i nekoliko perspektivnih rukometaša iz svoje rukometne škole: Ivano Pavlović, Filip Odak (2003. godište), Mihael Bebek (2002.), Zvonimir Lukenda, Marin Alilović (2001.). Klub su napustili Josip Čutura koji je potpisao ugovor s njemačkim drugoligašem Krefeldom, Josip Kvesić koji je prešao u njemačkog trećeligaša, TV Willstatt, te Vasilije Kaluđerović koji je otišao u švedskog prvoligaša, Eskilstuna GUIF. Sva trojica su potpisali ugovore na po dvije godine. Sastav je napustio i pivot Damir Mataga.

Poslijednja izmjena danaPetak, 30 Kolovoz 2019 11:56
 
index Instagram400x230 youtube