HARUN HODŽIĆ: Nitko neće lako odnijeti bodove iz Ljubuškog

Bosanskohercegovački reprezentativni golman, Harun Hodžić (23), čiji veći udio u igrama tima kojeg sad predvodi izbornik Irfan Smajlagić tek očekujemo, je započeo novu sezonu u svom Chambyeryju.

Zanimljivo je da će ove godine sa francuskim klubom put BiH i Ljubuškog radi odigravanja utakmice EHF Europske lige. Za ovaj susret, kao i za sezonu generalno, Hodžić se počeo pripremati sa ekipom koja je bila jako uspješna prošle sezone u domaćem natjecanju.

 – Imali smo super sezonu, ispunili cilj, završili smo kao četvrti što je mjesto koje vodi u Europu. Osobno sam dosta doprinio ove sezone, pogotovo u važnim utakmicama kao protiv Nimesa i Toulusea koji su završili odmah iza nas. Mislim da sam napredovao, ali i kao tim da smo napredovali. U bitnim utakmicama smo znali kako da kontroliramo situaciju, osvrt je Haruna Hodžića.

On je u konačnici bio na 33 posto obrana, dok je iz sedmeraca imao najbolji postotak u ligi.

 – Dosta sam zadovoljan, dobivao sam više šanse nego prethodne sezone, praktički sam dobivao skoro pola minutaže pored Filipa Ivića, govori Hodžić.

Već je u trećem tjednu priprema za novu sezonu.

 – Igrat ćemo Europu i biće dosta utakmica. Osobno se nadam što više minuta da bih mogao igrati što više, da bih se mogao nametnuti za Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo proći skupinu u Europskoj ligi koja je jako teška. Ipak nećemo o tome misliti, nego igrati svoje i onda će to doći na svoje, smatra Hodžić.

U skupini EHF Europske lige uz Chambery su Fuchse Berlin, Dinamo iz Bukurešta i Izviđač iz Ljubuškog.

 – Nikad nisam imao priliku da igram protiv Izviđača kao senior, a drago mi je da ekipa iz BiH ima predstavnika na toj razini. Francuska ima samo dva predstavnika, pa da BiH ima jednog, to je stvarno dobra stvar za mlade igrače koji će imati šansu da budu viđeni. Naravno da mi je drago da igram u BiH sa svojom ekipom, istakao je Hodžić, napomenuvši da su Skauti ipak autsajderi u ovoj konkurenciji:

 – S obzirom da dolaze iz BiH sigurno da su autsajderi. Jedan igrač Dinama zaradi budžet Ljubuškog u godinu dana. Nerealno je očekivati da budu prvi u grupi, ali igrat će jednu ulogu koju mogu, a to je da nitko neće lako odnijeti bodove iz Ljubuškog. Morat ćemo biti maksimalno ozbiljni, jer su to momci koji su željni dokazivanja i igranja. Daleko su ispred svih u BiH i nisu ekipa za podcijeniti, zaključio je Harun Hodžić.

Možemo dobiti barem Gruziju

Naša reprezentacija je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj (od 10. do 28. siječnja 2024.) u skupini E zajedno sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

 – Nije na meni da odlučujem, ja sam tu ako trebam, kao prvi, drugi ili četvrti golman, vidjet ćemo kakva će biti situacija, a ja ću se uvijek odazivati. Iako mnogi ne znaju za Nizozemsku, to je isto odlična reprezentacija. Vidjet ćemo kakva će biti forma, koga ćemo imati na raspolaganju, teško je sad suditi, tek u prosincu bi mogli ocjenjivati i u kakvom sastavu ćemo biti. Vjerujem da možemo barem doći do prve pobjede protiv Gruzije, da nam to pruži samopouzdanje za kvalifikacije za SP, izjavio je Hodžić.

 
index Instagram400x230 youtube