Razgovor s povodom: Luka Bubalo najbolji mladi sportaš Ljubuškog

Luka Bubalo proglašen je najbolji mladim sportašem Ljubuškog za 2020. godinu.

Luki je tek sedamnaest godina no prva sedmorka Izviđača nezamisliva je bez njega?

"S deset godina krenuo sam s prvim treninzima u Rukometnoj školi Izviđač, a u šesnaestoj godini protiv Leotara debitirao sam za prvu momčad. Na desnom krilu dijelim minutažu s Mladenom Boškovićem", istakao je Luka.

Vaše igre nisu ostale nezapažene. Pozvani ste u kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Toni Čolina mi je trener i u klubu i kadetskoj reprezentaciji BiH, tako da su mu moje kvalitete jako dobro poznate. Na turniru u Sjevernoj Makedoniji imao sam prvi nastup za reprezentaciju.

Luka se okitio još jednim laskavim priznanjem. Ljubuški novinari proglasili su ga najboljim mladim sportašem u 2020. godini.

Sigurno da mi je to veliko priznanje za daljnji rad. Radom i zalaganjem nastojati ću biti još bolji.

Na otvaranju proljetnog dijela sezone u Kupu BiH u Maglaju, Izviđač je slavio uvjerljivu pobjedu (39:19) i izborio plasman u naredno kolo…

Očekivali smo puno težu utakmicu. Uz maksimalno zalaganje, ozbiljan pristup, pobjedu niti jednog trenutka nismo doveli u pitanje.

Već ovog vikenda nastavlja se prvenstvo. U prvom kolu nastavka u Ljubuškom gostuje Iskra?

U prvom dijelu sezone, u dosta teškoj utakmici, zasluženo smo slavili. Na domaćem parketu pobjeda se nameće kao imperativ. Iskra nema što tražiti u Ljubuškom.

Glavni kandidati za naslov uz Izviđač su Sloga (D) i Borac. Može li ljubuška mladost protiv daleko iskusnijih sastava iz Doboja i Banja Luke?

Idemo utakmicu po utakmicu. Još je dosta bodova u igri. Uz Borac koji se vidno pojačao i Slogu ne treba zanemariti ni Slobodu, Gračanicu i Vogošću. Trebamo se maksimalno fokusirati na našu igru i uz određenu dozu sreće nadam se osvajanju osme titule prvaka.

U jednom malom mjestu nadomak Ljubuškoga Hardomilju, na prostoru manjem od petsto metara, čak troja rukometaša. David Mandić već je ostavio dubok trag u najboljoj hrvatskoj selekciji, njegovim stopama kroči Matej Mandić dok će se za Luku Bubala tek čuti.

 
index Instagram400x230 youtube