Denis Buntić: Nadam da ćemo ući u polufinale, a onda je sve moguće

Hrvatska rukometna reprezentacija kao prvoplasirana momčad skupine izborila je drugu fazu Svjetskog prvenstva koje se igra u Egiptu.

Nakon početnog iznenađenja i odigranog neodlučenog susreta s Japanom, izabranici Line Červara 'dodali su gasa' te s dvije pobjede protiv Angole i Katra sigurno prošli dalje.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, Ljubušak Denis Buntić, kaže kako start nije bio dobar.

"Prvenstvo smo počeli jako loše, ali na kraju je sve dobro ispalo. Sada nam slijede dvije utakmice za četvrtnale, a to su one protiv Bahreina i Argentine. Tu po meni ne bi trebalo biti problema, samo treba pristupiti maksimalno ozbiljno. Nakon toga slijedi Danska i u toj utakmici se može kalkulirati na koga ići u četvrtnalu", kaže Buntić za hercegovina.info.

Smatra kako jedan igrač zaslužuje više minuta

"Od mladih igrača Jaganjca, Šarca i Martinovića, ovaj posljednji mora dobiti više prostora, odličan je igrač. Naravno i Šarac i Jaganjac reagiraju jako dobro. Marko Mamić igra također u dobroj formi, a još se treba pričekati Karačića da bude veća rotacija s Duvnjakom budući da nemamo Luku Cindrića."

Jednu Lininu odluku ne razumije baš najbolje

"Nitko ne shvaća zašto Čupić igra vanjskog, pa tako ni ja. No, Lino je tako odlučio. Osobno se s njom ne slažem, ali vidjet ćemo na kraju što će nam ona donijeti."

Sa Šegom je kaže drugačije

"Šego je odlično reagirao. Ušao je i obranio četiri sedmerca, zaista nije moglo bolje. On donosi jednu sigurnost za cijelu momčad, igrači se odmah drugačije osjećaju na terenu."

Hvali i prvog pivota Hrvatske

"Marino Marić je odličan, rekao bih nepogrješiv, on ne promašuje. Odavno jedan od naših najboljih pivota, samo su se tako odvijale stvari do sada pa se to nije baš moglo vidjeti. Drago mi je da još jedan naš Hercegovac igra važnu ulogu, naravno uz Šegu čija je kvaliteta dobro poznata, Musu koji je odličan u obrani, Šarac koji odlično reagira kada uđe u igru i Davida Mandića", kaže Denis Buntić te dodaje koja je utakmica ključna na prvenstvu.

"Četvrtnale je najvažnija utakmica u kojoj svašta može biti. Ja se nadam da ćemo ući u polufinale, a onda je sve moguće", zaključio je.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 20 Siječanj 2021 13:47
 
index Instagram400x230 youtube