Lino Červar odredio putnike za Egipat

Marin Šego bit će u hrvatskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Šego je odradio nove preglede, situacija je sve bolja i zasad nema problema.

"Jako se dobro osjećam. Već od prvog počeo sam trenirati s momčadi, prošlu srijedu sam morao otići u Francusku da me moj klub pregleda, odnosno da me pregleda liječnik koji me i pregledao kad sam se ozlijedio. Zglob je u dosta dobrom stanju, tako da nema zasad nikakvih problema", kaže Šego za net.hr.

Do ozljede je došlo tijekom dvoboja protiv PSG-a, ali terapije su pomogle i sada se osjeća puno bolje.

"Moram vam priznati da je ispočetka bilo malo nezgodno, zato što prilikom utakmice kad smo igrali s Parizom čovjek je skočio i pao na moju nogu i prilikom tog pada sam ju ja izvrnuo. Znači, nisam samo uganuo zglob nego je on svojom težinom pao na zglob, izvrnuo ga, i ustanovljeno mi je puknuće dva ligamenta. Nije baš bilo bezazleno. Od tada je prošlo nekih 25 dana do mjesec dana, pa se to dosta dobro oporavilo. Radio sam terapije i u Ljubuškom, kad sam bio kući u Međugorju, i onda sam od prvog u reprezentaciji nastavio tretirati ozljedu. Po meni, noga je jako dobro, puno bolje nego recimo što su vidjeli sad 6. kad sam bio na pregledu. Tada su mi rekli da jedno sedam dana ne bi trebao puno trenirati, da bi trebao odmarati, da se ono u potpunosti vrati. Što se tiče mene, noga je u dosta dobrom stanju."

Šego priznaje kako postoji mogućnost da preskoči prvih nekoliko utakmica, vjerojatno one tri u prvoj fazi natjecanja.

"Ma kod nas uvijek postoji rizik, uvijek smo pod nekim rizikom, tako da mislim da neće biti problema. Imamo još nekoliko dana do prve utakmice. Postoji šansa da preskočim prvih nekoliko utakmica, iz razloga što je klub i to zahtijevao od mene. Vidjet ćemo kako će to sve izgledati kroz sljedeća tri do četiri dana. Tada ćemo biti malo pametniji."

Tu je i Igor Karačić koji je također uz reprezentaciju, a Šego ne sumnja kako će i Karačić zaigrati ako bude ikakve šanse za to.

"Igor Karačić je došao jučer i priključio nam se, sad i on ima pregled da vidi kako i što s tom pubičnom kosti. Ja sam rekao i prije, ako bude postojala jedna šansa da Karačić igra, on će igrati. Pa taman i s jednom nogom. Neće biti upitno, ako on bude mogao, ako to liječnici budu dozvolili, sigurno da će on prijeći preko velikog praga boli ali će igrati."

Prvenstvo će biti odigrano bez prisustva navijača, tribine će biti prazne, a Šego smatra kako je to ispravna odluka.

"Mi već skoro pola godine igramo bez gledatelja i nije lako kad dođeš u dvoranu u kojoj treba biti desetak tisuća ljudi, a ono na tribinama nema nikog kao da je trening, to sigurno nije lagano ni ugodno. To nam ne odgovara. No, isto tako smo sami svjesni kako je pandemija, korona, ljudi od toga umiru… Non stop smo u izolaciji, jutros smo se testirali, testiramo se svakih dva-tri dana, i sad dođemo na Prvenstvo i organizator pusti na tribine 3-4 tisuće ljudi. Ne može se u toj situaciji zadržati virus, niti možeš znati tko je ima, tko ju nema od tih ljudi, niti ju možeš ograničiti. Samo da jedan-dvojica dobiju virus i ne možeš nastaviti turnir. Situacija nije za zezanciju. Kako nama, tako i svima."

U ovo čudno vrijeme moralo se dogoditi i to da Madrid pogodi snježno nevrijeme. Kako se kaže, jednom u sto godina, ali dovoljno da Hrvatske nije mogla otputovati na generalku.

"Bolje da nismo išli u Madrid, tko zna što bi bilo. Mi baš tu večer nismo imali nikakvu informaciju, ujutro smo se ustali u šest sati na doručak i sa stvarima smo na recepciji čekali što će se dogoditi, da bi oko šest i po, sedam, odgodili utakmicu. Preveliki je rizik bio za ići, za uzlijetanje, slijetanje… Ne daj Bože ostati tamo dva-tri dana i što si napravio onda, baš ništa… A utakmica nikom nije bila važna. U svakom slučaju dobra odluka", dodaje Šego za net.hr.

Popis putnika na SP po pozicijama, dakle, izgleda ovako:

  • Vratari: Marin Šego, Ivan Pešić, Mate Šunjić
  • Lijevi vanjski: Marko Mamić, Josip Šarac, Halil Jaganjac
  • Srednji vanjski: Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Janko Kević, Igor Karačić
  • Desni vanjski: Ivan Martinović, Luka Šebetić
  • Lijeva krila: David Mandić, Manuel Štrlek
  • Desna krila: Ivan Čupić, Zlatko Horvat
  • Pivoti: Željko Musa, Marin Šipić, Marino Marić, Ilija Brozović

Za razliku od lanjskog EP-a sada imamo izbor na desnoj strani bez obzira na hendikep koji imamo Luki Stepančiću koji je u Grazu, Beču i Stockholmu sam izgurao turnir kao jedini ljevak. Sve ostalo, uz nijansu koju je Červar vidio u Šebetiću umjesto u Iviću, očekivano, uz tri golmana od kojih će onaj prvi, Marin Šego, vjerojatno propustiti uvodni dio.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 11 Siječanj 2021 22:13
 
index Instagram400x230 youtube