Muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog organizira borbu za europskog prvaka

Mostar će 29. svibnja biti domaćin velike priredbe u profesionalnom tajlandskom boxu pod nazivom King of the colosseum 2020.
 
U glavnoj borbi sukobiti će se Marin Čarapina i Mahmood Karo za titulu profesionalnog prvaka Europe u muaythaiju u kategoriji do 79,3 kg.
 
Priredba se sastoji od mini piramide od četiri borca koji će se boriti u tajlandskom boksu. Biti će raspoređeni u grupu A i grupu B, a pobjednici grupa sastat će se međusobno i tako ćemo dobiti pobjednika. Pobjednik ovog mini turnira će ujedno biti službeni izazivač novog europskog prvaka.

Međutim najvažnija borba večeri biti će ona između Čarapine i Karoa za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka Europe u muaythaiju u kategoriji do 79,3 kilograma. 

Višestruki prvak Hrvatske i Bosne i Hercegovine prošle godine već se je borio s Irancem koji sada nastupa za BiH. Čarapina je bio bolji tijekom meča međutim tada je ozlijedio nos i službena liječnica prekinula je borbu i pobjeda je dodijeljena Irancu. Mostarac će se za ovo borbu pripremiti s par pripremnih borbi u Zadru i Zagrebu.

Ovo je prva borba za titulu koja se organizira na području BiH i biti će od izuzetnog značaja za razvoj ovog sporta u regiji. Kompletnu priredbu autorizirala je i verificirala WBC muaythai svjetska asocijacija, koja je vlasništvo jedne od najvećih svjetskih boksačkih federacija, WBC-a. 

Organizator ovog velikog spektakla je pionir muaythai sporta u Bosni i Hercegovini - muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 05 Ožujak 2020 13:11
 
index Instagram400x230 youtube