Stipe Miočić žestokim nokautom vratio pojas UFC prvaka

Stipe Miočić je novi-stari UFC prvak! Američki borac hrvatskih korijena vratio je pojas UFC prvaka nakon što je nokautirao Daniela Cormiera u 4. rundi.

Cormier je bio bolji u uvodne tri runde, bio je u nekoliko navrata blizu da obrani naslov prvaka, ali onda je uslijedila četvrta runda u kojoj je Stipe promijenio taktiku, pronašao slabu točku i koristio je dok nije direktima i udarcima na tlu dovršio Cormiera.

Cormier je u jednom trenutku prve runde podigao Miočića u zrak, Stipe je visio naglavačke i onda ga je srušio na tlo te proveo dobre dvije minute u gornjoj poziciji. Nije nanio veću štetu našem borcu, ali je kontrolirao borbu. Nakon što su se pridigli Stipe je primio seriju teških udaraca i Cormier je odnio rundu s vjerojatno 10-8.

U drugoj rundi vidjeli smo boljeg Miočića, ali i dalje lošijeg od DC-ja. Cormier je još jednom snažno završio rundu i poveo s 2-0 u rundama. Treća runda naznačila je povratak našeg borca u meč. Bio je aktivniji, zadavao je više konkretnijih udaraca i Cormier je izgledao kao da je ostao bez ideje što napraviti da konačno dokrajči svog suparnika.

Stipe promijenio taktiku i ispisao povijest

Majstor taktike kao što je to puno puta do sada pokazao, Miočić je pronašao slabu točku svom suparniku. Fokusirao se na udarce u tijelo, točnije desnu stranu odnosno mjesto gdje se nalazi jetra. Pogodio je to mjesto sigurno 7, 8 puta prije nego je Cormier to dobro osjetio.

Napravio je grimasu i to je bio znak Stipi da krene. Udario ga je s nekoliko snažnih desnih direkata, DC je pokleknuo i Miočić se više nije mogao zaustaviti. S još nekoliko udaraca je nokautirao sada bivšeg prvaka poluteške i teške kategorije, te ga ostavio bez pojasa.

Miočić je tako postao prvi borac koji je nanio poraz Danielu Cormieru u teškoj kategoriji!

Ovo je uopće tek drugi poraz Daniela Cormiera, koji je jedini poraz u karijeri doživio od Jona Jonesa i to – upravo u Anaheimu odnosno Honda Centeru! Drugi meč koji je izgubio od Jonesa vodi se kao no contest zbog pada na doping testu prvaka poluteške kategorije.

Nikad ne treba sumnjati u srce šampiona!

Nitko do sada nije napravio ovo što je Miočić uspio napraviti Cormieru, ovako okrenuti meč. Svaki borac koji je bio u poziciji u kojoj se našao Stipe u uvodne dvije runde bi vrlo brzo izgubio meč. No ovo je srce šampiona koje je u konačnici prevladalo.

Nije odustao u nijednom trenutku, bio je gladan i motiviran kao što je i najavio. Poraz nije bio opcija za našeg borca. Djelovao je sve bolje i bolje kako je meč odmicao, a u konačnici je pomalo i šokirao MMA svijet ovakvim preokretom.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 18 Kolovoz 2019 14:14
 
index Instagram400x230 youtube