Bira se Hercegovac godine

S 19. ožujka završile su nominacije za izbor “Hercegovac godine” – 2024. U službeni dio natjecanja ušlo je 11 kandidata koji dolaze iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Posušja, Međugorja, Širokog Brijega, Livna, Rakitna, Čapljine i Ljubuškog, od kojih neki imaju prebivališta u Švicarskoj, Njemačkoj i Americi.

Među kandidatima su svećenici, poduzetnici i umjetnici i umirovljenici. Portal Hercegovka.net je na svojim mrežnim FB stranicama objavio fotografije finalista sa životopisima i popratnim pismima uz nominacije.

- Ponosni smo na sve nominirane jer svojim radom i djelovanjem promoviraju našu Hercegovinu svuda po svijetu, Prenose sliku čestitosti, sposobnosti i svestranosti naših ljudi, svatko na svoj način. Velik broj nominacija iz iseljeništva potvrđuje koliko su Hercegovci povezani sa svojom rodnom grudom i koliko im znači, neovisno o tomu gdje žive, među ostalim je istaknula Daniela Škegro, predsjednica Udruge “Hercegovka godine” iz Mostara koja je organizator ovoga programa.

Navodimo sve finaliste izbora:

Dragan Vučić iz Mostara, izvršni direktor Proteini SI BiH

Tomo Marić iz Gruda, gospodarstvenik i organizator “Raštikijade”

Fra Jozo Radoš Đoka iz Tomislavgrada, svećenik, voditelj humanitarne udruge “Kap ljubavi”

Marijo Filipović iz Posuškog Graca s prebivalištem u Münchenu/Njemačka, poduzetnik

Fra Šimun Šito Ćorić iz Međugorja s prebivalištem u Solothurnu/Švicarska, svećenik, hrvatski franjevac i akademik, psiholog, književnik i kantautor

Zdenko Zdena Damjanović iz Širokog Brijega, kantautor, voditelj nekoliko HKUD-a u BiH, humanist

Mišo Mandić iz Livna s prebivalištem u Frankfurtu/Njemačka, glazbenik, licencirani producent, poduzetnik

Andreas Taz Soldo iz Rakitna s prebivalištem u Reutlingenu/Njemačka, glazbenik, filantrop

Stojan Miličević  iz Čapljine s prebivalištem u Calwa/Njemačka, umirovljenik, vjerojatno i rekorder po broju novih Mercedesa koje je imao u svom vlasništvu, a ta brojka seže do 55 komada

Michael Barbarić iz Širokog Brijega s prebivalištem u Phoenixu u SAD-u, umjetnik-kipar

Marijo Primorac iz Ljubuškog s prebivalištem u Essenu/Njemačka, poduzetnik, političar, humanist.

Za favorite možete glasati na  portalu i  na instagram profilu “Hercegovka godine” te na grafikonu koji je postavljen na FB stranicama portala medijskih partnera projekta: hercegovka.net i hercegovački portal.

 
index Instagram400x230 youtube