Proglašena je Hercegovka godine

Eldina Kašić (21) iz Konjica proglašena je Hercegovkom godine 2023. na petoj manifestaciji ”Hercegovka godine” održanoj u četvrtak navečer u svadbenom salonu La Viva u Širokom Brijegu.

Nagradu joj je uručila organizatorica manifestacije Daniela Škegro, predsjednica organizacijskog odbora i predsjednica Udruge ”Hercegovka godine”, koja je ujedno bila i voditeljica programa.

Drugo mjesto po ukupnom broju pristiglih glasova imala je Antonela Musa iz Ljubuškog dok je treća bila Biljana Glibo iz Prozor-Rame.

Hercegovka godine iz Hrvatske za 2023. godinu je Daniela Žderić iz Metkovića, a koja vuče korijene iz Gabela Polja. Pobjednica u kategoriji Hercegovka iz iseljeništva je Ana Marija Begić iz Milana.

Nagrada za životno djelo otišla je u ruke dr. Dudže Mulija iz Mostara.

Nevenka Rezo iz Posušja, Ženski košarkaški klub Zrinjski 2010, Mirjana Puljić iz Mostara dobitnice su posebnih nagrada medijskih partnera ovogodišnjeg izbora.

Za ovogodišnje natjecateljice u izboru ”Hercegovke godine” pristiglo je ukupno 37.947 glasova. Od toga je bilo 29.562 važećih i 8.385 nevažećih glasova.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupile su članice HKUD-a Blaćani iz Biograca te Zdenko Damjanović, Zlatko Lasić Muza i Katarina Zadro.

 
index Instagram400x230 youtube