Apel širokobriješke psihologinje zbog opasnih izazova: Zabranite djeci TikTok!

Psihologinja Marija Marušić iz Širokoga Brijega uputila je ”ozbiljan apel roditeljima školske i predškolske djece” u kojem ih je pozvala da djeci u potpunosti zabrane društvenu mrežu TikTok.

Razlog ovakvog apela su sve opasniji izazovi koji kruže ovom društvenom mrežom.

Molim vas, kao roditelj, kao psiholog i kao netko tko s radi s djecom, zabranite djeci pristup aplikacijama poput Tik-Toka! Ne ograničiti nego zabraniti potpuno i bez oklijevanja! I ne, ne brinite, vaše dijete zbog toga neće biti ”zaostalo” niti manje vrijedno među vršnjacima. Oni možda nisu kognitivno sposobni razlikovati što je dobro, a što loše i stoga su roditelji i oni koji rade s njima dužni usmjeravati ih i upozoravati.

Naime, među djecom kruže kojekakvi opasni izazovi: podmetanja opasnih predmeta – olovka/kemijska na stolicu drugom djetetu. Sutra to može biti vaše dijete (!) koje će biti nečiji objekt takozvanog izazova. Ukoliko je Vaše dijete u dobi kada koristi internet svakodnevno, dužni ste u svakom trenutku imati lozinku i pristup sadržajima koje gleda. Sve ostalo je prepuštanje slučaju i vremenu. Budi prijatelj svom i svakom djetetu!, stoji u apelu širokobriješke psihologinje.

Ističe da roditelji moraju imati uvid u lozinke svoje djece te u sadržaj koji pregledavaju, ponajviše i zbog nasilja.

TikTok je trenutno najaktualniji i najveći izvor ”zaraze”. Djeca su opčinjena ovom mrežom i previše su izložena tim opasnim stvarima i glupostima te tome laku podilaze. Svi mislimo da se ovakve stvari događaju tamo negdje daleko, ali toga ima i kod nas. Situacija je zabrinjavajuća i izmiče kontroli. Stoga sam kao psiholog i roditelj te kao netko tko radi s djecom morala uputiti ovaj apel i upozorenje, izjavila je za portal Jabuka.tv psihologinja Marija Marušić.

Apel se nakon objave u srijedu u poslijepodnevnim satima proširio društvenim mrežama. Očito svi imamo jednake brige, zaključila je Marušić.

 
index Instagram400x230 youtube