Adventski susret za osnovnoškolke u Miletini

Na susretu u samostanu Školskih sestara franjevki u Miletini sudjelovale su 34 djevojke iz Međugorja, Miletine, Gradnića, Ljubuškog i Čerina.

Kao uvod u vrijeme Došašća, u subotu 30. studenoga 2013., u samostanu Školskih sestara franjevki Mostarske provincije u Miletini upriličen je prigodni susret za djevojke sedmog i osmog razreda osnovne škole. Sudjelovale su 34 djevojke iz Međugorja, Miletine, Gradnića, Ljubuškog i Čerina. Uz organizatoricu s. Ivu Bešlić, susret je animirala i s. Danijela Brekalo s kandidaticama i postulanticama.

Program je započeo u 14 sati pjesmom i kratkim predstavljanjem zajednice Školskih sestara franjevki. Kratkim filmom prikazan je život zajednice, neke djelatnosti kojima se sestre bave te put početnog redovničkog odgoja koji uključuje razdoblje kandidature, postulature, novicijata i juniorata. Zatim su postulantica Matija Pačar i kandidatica Katarina Raič podijelile s njima svoja svjedočanstva o duhovnom pozivu, nakon čega su sudionice u samostanskoj kapelici slavili svetu misu koju je predvodio fra Tomislav Pervan, duhovnik sestara.

Nakon svete mise djevojke su iskušale svoju kreativnost i vještinu u izradi božićnih ukrasa te se opustile kroz druženje i zanimljive igre. Na samome kraju sve sudionice su dobile sličice i posebno osmišljen program za Došašće kako bi se, izvršavajući male zadatke svakog pojedinog dana, što bolje pripremile svoja srca za svetkovinu Rođenja Gospodinova.  

 
index Instagram400x230 youtube