Stjepan Lach: Nit vodilja uvijek će mi biti ljubav u svim oblicima

Posebnom emocijom u glasu Stjepan Lach otpjevao je novu pjesmu ‘‘Slavimo ljubav‘‘, čiji ga je tekst duboko ganuo jer se više no ikada može poistovjetiti sa stihovima ‘‘slavimo ljubav koja živi između nas, držimo sreću među našim prstima‘‘, s obzirom na to da je prije dva mjeseca postao otac te spoznao istinsku sreću.

Stjepan, inače rodom naš Slavonac, dokazuje kako je moguće usporedno voditi lijep obiteljski život i graditi glazbenu karijeru koja se temelji na kvalitetnim pjesmama u kojima njegov topao i prepoznatljiv vokal dolazi do punog izražaja. Singlove ‘‘Nije važno‘‘, ‘‘Prava razlika‘‘ i ‘‘Više od ljubavi‘‘ publika je odlično prihvatila, a Stjepan vjeruje da će se mnogi dobri ljudi pronaći i u najnovijoj pjesmi jer zaista nosi pozitivnu poruku.

– Iako eksplicitni tekstovi izazivaju veći interes, ja svojim pjesmama želim promovirati vrijednost svakodnevnih, možda, na prvi pogled, i banalnih stvari, ali nekad je živjeti normalno najteže jer zahtjeva mnogo samodiscipline. Bilo bi neiskreno da živim jedno, pjevam nešto deseto… nit vodilja uvijek će mi biti ljubav u svim oblicima – kaže Stjepan o svom glazbenom putu koji ga je doveo i do prve suradnje s autorom Đurom Ravenšćakom, zaslužnim za glazbu i stihove koje je predivnim aranžmanom obogatio Domagoj Pavin. Pjesmu prati videospot u režiji Ninac produkcije u kojemu Stjepan pokazuje svoju zaigranu i opuštenu stranu, ali i do sada skriveni plesački talent.

Podsjetimo, Stjepan je publiku najprije osvojio u TV showu “The Voice”, a potom smo ga imali prilike gledati u najpopularnijoj glazbenoj TV emisiji “A-strana”.

Reci nam nešto više o posebnoj inspiraciji za pjesmu “Slavimo ljubav”.

– Ova pjesma prva je suradnja s autorom Đurom Revenšćakom s kojim me veže dugogodišnje prijateljstvo. Budući da mi se sviđa kako Đuro piše, jednog dana našli smo se kako bi mi odsvirao neke autorske pjesme te kako bi izabrao one koje mi se sviđaju. Bilo je tu nekoliko pjesama koje su me kupile na prvu, ali “Slavimo ljubav” mi je najdublje ušla pod kožu jer je savršeno opisivala moje trenutačno stanje budući da sam tada čekao rođenje prvog djeteta, dok sada već “držimo sreću među našim prstima”. Meni pjesma nosi tu simboliku, ali s obzirom na to da ljubav dolazi u različitim oblicima, svaki slušatelj može ju povezati s vlastitim iskustvom i situacijom.

– Ovaj smo spot snimali na prepoznatljivim lokacijama grada Zagreba. Josip Ninković radio mi je sve dosadašnje spotove i već smo se dovoljno upoznali pa se lakše dogovorimo oko onog što želimo. Tako u svakom spotu nastojimo izgraditi neku priču i prenijeti pozitivnu poruku, a poruka ove pjesme prilično je jasna i vjerujem da ju spot samo podcrtava. Svi parovi koji se pojavljuju u spotu moji su prijatelji, kao i svi suradnici općenito koji su radili na pjesmi, i to je ono čime se vodim: da oko sebe imam dobre umjetnike, ali i osobe.

Kako uspijevaš balansirati očinstvo i glazbenu karijeru?

– Uglavnom sam puno na cesti jer je obitelj u Hercegovini, tako da gotovo svaki tjedan radim više od 1000 km. Nastojim obveze s glazbom što je više moguće koncentrirati kako bih maksimalno iskoristio svaki odlazak u Zagreb. Teško se uvijek iznova rastajati od žene i sina, ali to je put koji smo izabrali i nekako se navikneš na takav način života. I očinstvo i glazba ispunjavaju me tako da nastojim ne zapostavljati ni jednu stranu.

Planiraš li uskoro još svirki, možda i u Slavoniji…

– Baš je u planu jedna veća svirka u Vinkovcima u povodu susreta mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije, gdje ćemo na glavnom gradskom trgu bend i ja održati duhovni koncert za sve mlade i one koji nam se pridruže. Pozivam ovim putem sve da nam se pridruže 25. svibnja u Vinkovcima!

Hoćeš li se možda ove godine pojaviti na nekom od glazbenih festivala?

– Još uvijek nisam ništa definirao, ali volio bih ponovo nastupiti u Požegi jer je došlo do većih promjena u formatu festivala od mog posljednjeg nastupa pa da se slavonskoj publici predstavim i s nečim svojim. Nastupit ću i na festivalu u Pitomači s pjesmom Zorana Mišolongina. Na pitomačkom sam festivalu započeo svoju pjevačku karijeru, to je moj rodni kraj i ondje planiram nastupati kad god to uspijem radi ostalih obaveza.

 
index Instagram400x230 youtube