Putujuće kino danas stiže u Ljubuški

Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom, izvan festivalskih datuma, publici širom gradova u Bosni i Hercegovini nudi iskustvo gledanja festivalskih filmova! I sve to uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Idući ususret svojoj publici, Operacija kino ovog mjeseca dolazi u Ljubuški i Široki Brijeg! OK Turneja je u Ljubuškom u nedjelju, 3.11., a u Širokom Brijegu 4. i 5.11.2019. Publika u Ljubuškom i Širokom Brijegu ima priliku pogledati nagrađivane filmove ''Hladni rat'' Pawela Pawlikowskog i ''Moje nevjerovatno ljeto sa Tes'' Stevena Wouterlooda. U Ljubuškom, u OŠ Marka Marulića, u 18 sati publika može pogledati ''Moje nevjerovatno ljeto sa Tess'', a u 20 sati ''Hladni rat''. U Širokom Brijegu, u kinu Borak, projekcije su 4. i 5. 11. u 20 sati: u ponedjeljak, 4.11. ''Hladni rat'', a u utorak, 5.11. ''Moje nevjerovatno ljeto sa Tess''.

Film ''Hladni rat'' (''Cold War'') Pawela Pawlikowskog, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Cannesu 2018. godine i uz ogroman interes publike otvorio je prošlogodišnji, 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015. osvojio Oscara za najbolji strani film za film “Ida”, koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevu Film Festivalu i oduševio publiku.

''Moje nevjerovatno ljeto sa Tes'' (''My Extraordinary Summer With Tess''), debitantski dugometražni film nizozemskog reditelja Stevena Wouterlooda, najbolji je film Dječijeg programa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Temeljen na nagrađivanom romanu Anne Woltz, omiljene nizozemske spisateljice mladih, ovaj je film dobitnik specijalnog priznanja žirija programa Generation Kplus ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne Emmy Kids nagrade i nagrade na Toronto Kids Int. Film Festivalu.

Operacija kino se odvija u partnerstvu sa Ambasadom Švicarske u Bosni i Hercegovini i dm drogerie markt Bosna i Hercegovina. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

 
index Instagram400x230 youtube