Agape u Ljubuški dovodi Đelu Hadžiselimovića, Srđana Puhala, Rajka Rajovića i članove ASU-a

Udruga mladih Agape i ove godine se Aktivira edukativnim tribinama i slavi rođendan Udruge!

4 večeri, 4 teme, odlični gosti!

• 08.05.2019. godine, 20:00 sati, hotel Bigeste
Dođite i upoznajte se sa radom ASU BiH - Asocijacijom srednjoškolaca u BiH, a domaćini ove večeri biti će članovi ASU Ljubuški. Njihovi gosti dolaze iz Bihaća (Slaven Mlinarić i Kemal Oračević –članovi ASU Bihać) i Donjeg Vakufa (Muamer Galešić – član ASU Donji Vakuf).

• 10.05.2019. godine 18:00 sati, hotel Bigeste gost dr. RANKO RAJOVIĆ osnivač MENSE
O tome zašto današnja djeca imaju problema s koncentracijom, gdje najviše griješe nastavnici u radu s djecom, mogu li se greške popraviti, zašto su djeca danas sve slabija, govori dr. Ranko Rajović.
Naš gost je specijalist interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti. Suradnik je UNICEF-a za ranu edukaciju i gostujući predavač na fakultetima u nekoliko država. Osnivač Mense Srbije, a inicijator je i jedan od osnivača Mense Slovenije, BiH i Crne Gore, dugogodišnji član Borda direktora svetske Mense (2000 – 2010) i predsjednik Komiteta za darovitu djecu svjetske Mense (2010 – 2012).Na kongresu Mense International, održanom na Novom Zelandu krajem listopada 2010. imenovan je za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu. Ova počast je uslijedila poslije Rankovog višegodišnjeg bavljenja darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih. Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji.

• 16.05.2019. u 19:30, hotel Bigeste SRĐAN PUHALO psiholog i analitičar
Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta. Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i kolesterolom. ( preuzeto sa stranice FRONTAL BLOG CHALLLENGE)

• 03.06.2019. u 20.00, hotel Bigeste, ĐELO HADŽISELIMOVIĆ TV urednik
Đelo Hadžiselimović najpoznatiji je hrvatski TV urednik, koji je više od 38 godina radio na Hrvatskoj radioteleviziji, birajući dokumentarni program za tu TV kuću. U svojoj dugovječnosti i kvaliteti, njegovo ime postalo je brand, a slogan “Odabrao Đelo Hadžiselimović”, kojim su završavale odjavne špice dokumentarnih emisija koje je on odabrao, postao je dio žargona tj. fraza kojom se ističe kvaliteta nečega. Ime Đele Hadžiselimovića tako je postalo dio opće i pop-kulture, a njegov značajan doprinos televiziji osjeća se i danas.

DOĐITE I AKTIVIRAJTE SE!
Vaš Agape :)

 
index Instagram400x230 youtube