Izložbom obilježeno 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika

Jesenji likovni salon" naziv je revijalne izložbe koja je u utorak navečer otvorena u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru, u okviru obilježavanja 25 godina postojanja Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU).

Predsjednica DHLU-a Ana Šimić rekla je kako je ova izložba više od samog klasičnog godišnjeg presjeka, dodavši kako više od šezdeset izloženih radova predstavlja presjek likovne scene u proteklih 25 godina.

- Društvo je profesionalna udruga umjetnika koja se bavi time da svatko dobiva za jednako pravo sudjelovanja u javnom i kulturnom životu Bosne i Hercegovine. U društvo se mogu učlaniti svi slobodni građani koji imaju završenu minimalnu srednju umjetničku školu - kazala je Šimić.

Pisac predgovora izložbe i suradnik DHLU-a Ivan Vrljić dodao je kako se na izložbi predstavilo trideset i pet autora različitog stila i tematike.

- Društvo hrvatskih likovnih umjetnika dvadeset i pet godina konstantno radi na pravoj umjesnosti i slavi umjesnost u cjelini. Publici tu umjetnost večeras ovdje predstavljeno. Društvo priređuje raznovrsne programe, programe koje privlače širu publiku, ne samo kroz likovnu umjetnost, već i kiparstvo, performanse, pa čak i književnost - rekao je Vrljić. Uz likovna djela posjetitelji su imali priliku uživati u glazbenim točkama mostarskog benda Brainswitch i solo izvedbi mladog londonskog pjevača Ricrawa, podrijetlom s Jamaice.

Izložba će ostati otvorena narednih deset dana.

 
index Instagram400x230 youtube