Razgovor s akademskim kiparom Josipom Ivanovićem

U Sveučilišnoj galeriji u četvrtak, 27. listopada 2022. u 11 sati održat će se razgovor s akademskim kiparom Josipom Ivanovićem povodom aktualne izložbe AUTIĆI koja je postavljena u Sveučilišnoj galeriji.

Razgovor će voditi kustosica izložbe Andrea Batinić.

Razgovor kustosice izložbe s umjetnikom daje uvid u nastanak, genezu i cilj razvoja teme u ciklusu "Autići" tijekom proteklih deset godina: "Za Ivanovića, motiv automobila se pojavljuje kao svojevrsni arhetip kojim želi izraziti određenu situaciju, sliku, ideju. (...) Oni djeluju singularno, ali i pluralno, nudi se jedna mogućnost, a moguće ih je bezbroj," navodi u katalogu izložbe kustosica izložbe.

Josip Ivanović rođen je 1961. godine u Sarajevu, gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 1988. godine, nakon čega se preselio u Dubrovnik. Kroz karijeru koja traje više od tri desetljeća, radio je na različitim poljima i medijima, uključujući skulpturu u staklu i metalu, crteže, kolaže i grafike, slike i reljefe, kazališne scenografije i javne skulpture i spomenike. Sudionik je Domovinskog rata, a nakon toga radio je zajedno s francuskim restauratorima i klesarima na više projekata obnove spomeničke baštine u dubrovačkoj povijesnoj jezgri. Imao je preko pedeset samostalnih i skupnih izložbi u četrdesetak gradova širom svijeta, a o njegovu životu i radu objavljeno je mnogo novinskih članaka, snimljeno je nekoliko radijskih i televizijskih emisija. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1988. godine i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1993. godine.

Sveučilišna galerije poziva sve ljubitelje umjetnosti da se pridruže razgovoru i sudjeluju u programu!

 

 

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 26 Listopad 2022 08:21
 
index Instagram400x230 youtube