U Knjižnici Ljubuški svečano otvorena etnografska izložba [foto]

Danas je u Knjižnici Ljubuški svečano otvorena etnografska izložba, koja je upiličena u suradnji JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i udruge „Hercegovačka kulturna baština Bilig“.

Nazočnima su se uime organizatora obratili Ivica Vizentaner te Slađana Milićević.

Ova izložba nema samo estetsku poruku već je dio projekta koji ima cilj naučiti i potaknuti sve, nadasve učenike osnovnih i srednjih škola, za upoznavanjem i vrednovanjem starina iz našega kraja. Osim same izložbe, u dogledno vrijeme namjeravamo upriličiti i kviz znanja za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao ujedno i srednjoškolce, s područja grada Ljubuškog, a tematika će biti predmeti/artefakti koje će isti moći vidjeti na izložbi.

Istaknuli bismo da će svi posjetitelji izložbe, nadasve učenici osnovnih i srednjih škola, tijekom ovog tjedna dobiti prigodne brošure koje će uvelike pomoći u pripremi za spomenuti kviz znanja. Koristimo prigodu da pozovemo sve žitelje grada Ljubuškog da tijekom tekućeg tjedna posjete izložbu.““, istaknuli su organizatori, prenosi iks-portal.info.

Svi posjetitelji Knjižnice Ljubuški do petka 13. ožujka, do kada izložba ostaje otvorena, bit će u prigodi vidjeti izložene artefakte.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 09 Ožujak 2020 12:43
 
index Instagram400x230 youtube