Petra Rupčić pobjednica pete pjesničke večeri ljubuških srednjoškolaca [foto]

Istaknuto Petra Rupčić pobjednica pete pjesničke večeri ljubuških srednjoškolaca [foto]

U okviru obilježavanja Dana grada upriličena je tradicionalna manifestacija „Ljubuški u meni pjesma“.

Organizator ove manifestacije je JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, a medijski promotor je službeni portal JU "KŠC" Ljubuški (www.iks-portal.info).

U okviru navedene manifestacije bijahu objedinjenja dva kulturna događaja - završna skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja za djecu i odrasle, koji se tijekom protekla tri mjeseca upriličavao u Knjižnici Ljubuški te tradicionalna, ove godine peta po redu, pjesnička večer ljubuških srednjoškolaca.

Na tečaju su nastale slike koje su polaznici – njih 31 izložili na uvid svekolikom ljubuškom puku. Svoj osvrt na izložbeni postav dala je prof. Ivana Pavlović, voditeljica tečaja, koja je, među ostalim, čestitala svim polaznicima na uspješnom pohađanju tečaja koji je u konačnici rezultirao s prekrasnim slikama te ih ponukala da nastave i ubuduće stvarati umjetnička djela, prenosi Ljubuški informativno kulturn-sportski portal.

Polaznicima su uručeni i zasluženi certifikati, a iste je uručio Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški.

U drugom dijelu programa manifestacije rođendan svom gradu, peti put po redu, pjesmom su čestitali ljubuški srednjoškolci – učenici Gimnazije Ljubuški i SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški.

Tročlano stručno povjerenstvo, u sastavu prof. Mate Grbavac, prof. Boris Brkić i Miro Petrović, unatoč tome što nisu imali nimalo lagan zadatak, donijelo je odluku – autorica najbolje pjesme, naslovljene „Grad u noći“, je Petra Rupčić, učenica 3. razreda Gimnazije Ljubuški.

Vrijednu nagradu – laptop Petri je uručio Nevenko Barbarić, aktualni gradonačelnik Ljubuškog

U glazbenom dijelu manifestacije nastupili su Filip Granić, Petar Bunoza te učenici Srednje glazbene škole Ljubuški.

Pročitajte pobjedničku pjesmu, koja će biti objelodanjena u jednom od slijedećih brojeva časopisa „Motrišta“.

„Grad u noći“

Mladi mjesec sja
Kao smokve sladak san
Gradu u noći

Krš zvijezde motri
Bura kamenjar ruši
Tiho loza spi

U magli snova
Ljubuški mirno sluti
Novo proljeće.

 


Poslijednja izmjena danaSrijeda, 12 Veljača 2020 11:57
 
index Instagram400x230 youtube