Održana manifestacija "Knjižnica na otvorenom" [foto&video]

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, u okviru manifestacije "Advent u Ljubuškom", organizirala je manifestaciju "Knjižnica na otvorenom" u okviru koje bijaše upriličena razmjena knjiga te književna večer s ljubuškim književnicima.

Naime, na trgu dr. Franje Tuđmana, u adventskom šatoru, u Ljubuškom brojni ljubitelji lijepe pisane riječi, među kojima su prednjačili članovi čitateljskih klubova Knjižnice Ljubuški, sudjelovali su na, ovogodišnjoj drugoj, razmijeni knjiga. Bijaše to prigoda da se razmijene pročitane, stare i očuvane knjige, časopisi i stripovi za nove naslove, ali ujedno i prigoda da se knjige daruju knjižnici.

Po okončanju razmijene knjiga, uslijedila je književna večer s ljubuškim književnicima. Njih trinaest koji su sudjelovali na istoj, pokazatelj su da je Ljubuški, između ostaloga, grad kulture i grad književnika, a brojni posjetitelji koji su svojim prisustvom uveličali književnu večer dokaz da u Ljubuškom obitavaju ljubitelji lijepe pisane riječi i da knjigu u ruci i njezin neodoljivi miris, unatoč svakodnevnom napredovanju tehnologije, ništa ne može nadomjestiti.

Sudionici ove velebne književne večeri su:

Mate Grbavac

Zvonimir Mikulić

Bruno Majić

Elizabeta Medić

Ljiljana Tolj

Matija Macan

Igor Skoko

Dušan Musa

Mila Matijašević

Davor Hrstić

Ante Tomić

Luka Kravić

Zlata Pavlović

Svojom prekrasnom glazbenom izvedbom program su obogatili Mihaela Matić i Marta Šaravanja, dok je moderatorica programa bila Anamarija Nosić.

 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 12 Prosinac 2019 07:54
 
index Instagram400x230 youtube