Postani "Najčitatelj 2019." Knjižnice Ljubuški

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira projekt „Najčitatelj 2019.“ Knjižnice Ljubuški u kategoriji učenika osnovnih škola te kategoriji odraslih čitatelja s područja Grada Ljubuški.

Cilj projekta je promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta razvijanje je navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika, a ujedno i odraslih, naviku i uživanje u čitanju.

Prema statistici posudbe, koncem 2019. godine, knjižničarke će utvrditi identitet članova koji su tijekom 2019. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige.

Najčitatelj u kategoriji učenika osnovnih škola dobit će vrijedne nagrade – tablet, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2020. godinu, dok će pak najčitatelj u kategoriji odraslih dobiti vrijednu nagradu – ručni sat, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2020. godinu.

Možda do sada niste stekli naviku čitanja knjiga, ali barem pokušajte započeti, počnite s različitim vrstama knjiga te otkrijte što vas najviše privlači. Postoji veliki broj žanrova tako da vjerujemo da ćete sigurno pronaći jedan za sebe. Imajte na umu da je u knjigama dosta toga zapisano i one čekaju na vas da to otkrijete. Moglo bi se zapravo reći da je svaka knjiga neka vrsta enciklopedije jer uvijek saznajete nešto novo, nešto što niste znali. Obogatit ćete svoj rječnik, naučit ćete nekoliko novih riječi i ljepše se izražavati.

Usudite se i uzmite knjigu u ruke! Postanite bogati novim saznanjima, postanite član Knjižnice Ljubuški, postanite „NAJČITATELJ 2019.“!

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 02 Listopad 2019 10:51
 
index Instagram400x230 youtube