FOTO: U Knjižnici Ljubuški predstavljena knjiga "Vinogradar i vinar" autora Branka Rogića

U Knjižnici Ljubuški upriličeno je predstavljanje knjige "Vinogradar i vinar" autora Branka Rogića.

Nazočne ljubitelje pisane riječi, uime organizatora JU "KŠC" Ljubuški, srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno i moderirao programom.

Svoj osvrt na knjigu, izuzev autora Rogića, dao je prof. Ante Paponja.

"Pred vama je moja peta knjiga Vinogradar i vinar iz razloga što sam u toj struci već preko 50 godina, a u nekadašnoj Vinariji Ljubuški sam proveo na radnom mjestu 35 godina. U knjizi su brojni i poučni članci o vinu, vinogradarstvu i općenito o lozi. Vremena su izazovna i više se čitaju poruke i kratke vijesti na mobitelu, a manje knjige. Neka se nađe za mlađe naraštaje za čitanje i pokoja knjiga. Neka vas čuva Bog i sve najbolje, a pogotovo zdravlja i novaca neka bude u tekućoj godini. Zahvaljujem organizatoru na organizaciji predstavljanja moje knjige, Gradu Ljubuškom na potpori i dakako obitelji, nadasve nevjesti Ivi", istaknuo je, među ostalim, kroz osmjeh, autor Rogić.

Ukratko o autoru: Branko Rogić rođen je 19. ožujka 1954. godine u Ljubuškom. Osnovnu i srednju školu završio je u Ljubuškom, a poljoprivredni fakultet u Zagrebu te postdiplomski studij iz oblasti vinogradarstva i vinarstva u Sarajevu, gdje je stekao zvanje magistra znanosti. Osnivač je voćarsko-vinogradarske udruge ŽZH “Maslina”. Autor je brojnih stručnih članaka iz poljoprivredne proizvodnje koji su objavljivani posredstvom brojnih medija, a iste je objedinio u svojoj prvoj knjizi naslovljenoj “Praktični savjeti u poljoprivredi”. Ujedno, objavio je knjige: "Zbogom motiko, ljubavi  moja", "Baka Mara juri prema stotki" i "Draga". "Vinar i vinogradar" je Brankova peta knjiga.

foto_4.jpg

foto_1.jpg

foto_2.jpg

 
index Instagram400x230 youtube