FOTO: Predstavljene slikovnice književnice Sonje Škobić u Ljubuškom

U prepunom Kulturnom centru u Ljubuškom, u okviru Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u BiH i tradicionalne akcije "Čitaj i ti u Knjižnici Ljubuški", upriličeno predstavljanje sedam slikovnica književnice Sonje Škobić.

Predstavljanje je upriličeno u organizaciji JU "KŠC" Ljubuški, a istome su nazočili učenici 3. razreda osnovnih škola s područja Ljubuškog, u pratnji svojih učiteljica.

O autorici: Sonja Škobić je rođena 1953.godine u Herceg Novom, u Boki kotorskoj. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu. Živi u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Objavila je knjigu kratkih priča Kuća okrenuta moru (2014.) i slikovnice: Mačak Kiki (2017.), Ptica iz snova i Čarobna tajna ( 2018.), Galebov let (2020.), izdavač Udruga Zdravo društvo, Mostar.

Kiki, theHealer - Kiki iscjelitelj (2020.), prvo digitalno izdanje, izdavač StyleWritesNow, Sarajevo.

Slikovnice Biserna školjka (2020.), Plavoloknica i Vjeverica Keti (2021.) izdavač Lijepa riječ, Tuzla.

Kiki, theHealer - Kiki iscjelitelj (2023.), drugo digitalno i štampano izdanje, izdavač StyleWritesNow, Sarajevo.

Stalna je suradnica književno-poučnog časopisa za mlade Cvitak iz Mostara. Priče za djecu objavljuje u Cvitku i u časopisu Osmijeh Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade. Časopis za kulturu Motrišta iz Mostara objavljuje njene priče i recenzije knjiga.

Sudjeluje i na natječajima tako da su do sada tri njene priče objavljene u Zbirkama najljepših priča za djecu i mlade.

Njena priča za djecu Čarobnica sreće objavljena je u zborniku „Lirski buket“ sa prvog festivala „Žena sa knjigom“, Mostar 2023.

Dobitnica je književne nagrade za kratku prozu za 2022.godinu „ Krešimir Šego“ koja se dodjeljuje najuspješnijim autorima – piscima za mlade.

Dobitnica je i nagrade Fondacije za izdavaštvo BIH za zbirku priča za djecu Pepi i Žuti leptir,2023.

Kroz svoje književno stvaralaštvo promiče pisanje i važnost čitanja od rane dobi. Mnogim posjetima školama doprinosi popularizaciji knjige i književnosti.

Članica je Društva pisaca BiH i Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlad.

 

 thumbnail_IMG_20231027_131056.jpg

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 30 Listopad 2023 08:24
 
index Instagram400x230 youtube